Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
1 comentariu

Universitatea "Dunărea de Jos" şi Administrația Porturilor Dunării Maritime Galați vor semna astăzi, 26 iunie, un acord de parteneriat. Cele două instituţii s-au întâlnit într-o primă etapă în echipe mixte de specialiști, în vederea identificării unor direcții principale de cooperare cu efecte economice și sociale importante pentru comunitatea gălățeană. Astfel, cele două instituții vor putea organiza acțiuni complexe de cercetare, dezvoltare, inovare și transfer de cunoștințe, cu efecte benefice pentru ambele părți. Un exemplu de acțiune comună poate fi cea de audit energetic, pe baza căreia să fie propuse strategii de eficientizare energetică a porturilor.
De asemenea, se poate pune baza unui Sistem Integrat de Mediu în structurile APDM, ca și colecții de informații științifice, utile pentru dezvoltarea unor proiecte viitoare. O strategie comună pe termen mediu ar putea viza de asemeni crearea unui Institut Virtual al Dunării, care să reunească specialiștii în domeniu, la nivel național și internațional.
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați propune crearea unui masterat în exploatarea portuară și logistica transporturilor, iar tematica lucrărilor de licență a specializărilor de profil din cadrul universității va fi dezvoltată în colaborare cu mediul de afaceri.

Citit 905 ori Ultima modificare Joi, 25 Iunie 2020 19:11

1 comentariu

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro