Parteneriat între Universitate şi APDM

Parteneriat între Universitate şi APDM
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Universitatea "Dunărea de Jos" şi Administrația Porturilor Dunării Maritime Galați vor semna astăzi, 26 iunie, un acord de parteneriat. Cele două instituţii s-au întâlnit într-o primă etapă în echipe mixte de specialiști, în vederea identificării unor direcții principale de cooperare cu efecte economice și sociale importante pentru comunitatea gălățeană. Astfel, cele două instituții vor putea organiza acțiuni complexe de cercetare, dezvoltare, inovare și transfer de cunoștințe, cu efecte benefice pentru ambele părți. Un exemplu de acțiune comună poate fi cea de audit energetic, pe baza căreia să fie propuse strategii de eficientizare energetică a porturilor.

De asemenea, se poate pune baza unui Sistem Integrat de Mediu în structurile APDM, ca și colecții de informații științifice, utile pentru dezvoltarea unor proiecte viitoare. O strategie comună pe termen mediu ar putea viza de asemeni crearea unui Institut Virtual al Dunării, care să reunească specialiștii în domeniu, la nivel național și internațional.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați propune crearea unui masterat în exploatarea portuară și logistica transporturilor, iar tematica lucrărilor de licență a specializărilor de profil din cadrul universității va fi dezvoltată în colaborare cu mediul de afaceri.

Citit 1459 ori Ultima modificare Joi, 25 Iunie 2020 19:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.