Denisa Lepădatu, la Premiile de excelenţă de la ”10.AgențiadeCarte.ro”

Denisa Lepădatu, la Premiile de excelenţă de la ”10.AgențiadeCarte.ro”
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Liceana gălăţeancă Denisa Lepădatu va fi premiată, alături de alte personalităţi artistice, la Gala "10.AgențiadeCarte.ro", caree se va desfăşura, pe 27 august,  în grădina Muzeului Național al Literaturii Române din București. Denisa Lepădatu va primi Premiul Opera Prima, alături de Gabriela Adameșteanu (Premiul de Excelență Opera Magna pentru Proză), Carmen Mușat (Premiul de Excelență Opera Magna pentru Critică Literară și pentru Promovarea Autorilor români), George Mihăiță (Premiul de Excelență Opera Magna pentru Literatură și Arte) și Ion Mureșan (Premiul de Excelență Opera Magna pentru Poezie).

Decizia a fost luată de un juriu independent, format din actrița Maia Morgenstern, prof. univ. dr. Silviu Angelescu și prof. univ. dr. Ioan Cristescu.

Denisa Lepădatu este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național "Vasile Alecsandri" şi olimpică națională la Matematică. Ea a mai primi numeroase distincţii literare, dintre care le selectăm pe cele mai importante: Premiul APLER pentru promovarea tinerelor talente, pentru cele două cărți apărute în anul 2014; Premiul Municipiului Galați, pentru contribuția deosebită la dezvoltarea culturii, literaturii și publicisticii gălățene în rândul tinerilor; Premiul I la Concursul Național "Cele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescenților" (2017), Premiul I la Concursul Național "Cele mai frumoase povestiri ale adolescenților" (2018), organizate de Clubul UNESCO-Adolescenții; Premiul I la Concursul Național "Ion Creangă" - povești. Este prezentă în antologia "Itinerarii", apărută, în 2019, la Editura Muzeul Literaturii Române din București, care cuprinde textele câştigătoare scrise pentru programul "Rezidenţa LiterArt Franța-România" - prima rezidenţă de scriere creativă şi creaţie vizuală din România dedicată adolescenţilor".

Citit 3607 ori Ultima modificare Luni, 03 August 2020 18:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.