UPDATE. Ce școli încep cursurile pe scenariul roșu

UPDATE. Ce școli încep cursurile pe scenariul roșu
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Conform Inspectoratului Școlar, pe 14 septembrie, dacă va rămâne această dată pentru revenirea elevilor în bănci, cinci unități de învățământ din municipiul Galați vor debuta anul școlar pe scenariul roșu. Și asta nu din cauza situației epi4demiologice, ci pentru că în respectivele școli sunt lucrări de reabilitare. Este vorba despre Școala Gimnazială "Mihail Sadoveanu", Școala Gimnazială "Grigore Teologul", Colegiul de Trasnporturi Auto ”Traian Vuia”, Școala Postliceală "Carol Davila" și Școala Postliceală Coman.


Mai sunt doar câteva zile și va începe un nou an școlar. Condițiile pentru debutul anului școlar însă sunt deosebite, tocmai de aceea Inspectoratul Școlar a cerut deja directorilor să precizeze cum își doresc să lucreze începând cu data de 14 septembrie. Conform datelor centralizate, 247 de unități de învățământ își doresc să reia cursurile în mod normal, alte 72 vor să înceapă în sistem hibrid, iar nouă doar în sistem on-line. 

Școala va începe, pe 14 septembrie, pe baza a trei scenarii – roșu, galben și verde. După ce s-au sfătuit cu părinții, 247 de unități de învățământ vor să intre în scenariul verde, respectiv să cheme toți elevii la școală, iar 72 vor să beneficieze de scenariul galben, respectiv jumătate dintre elevi să vină la școală, jumătate să învețe în sistem on-line. Cinci unități de învățământ nu vor avea de ales și vor începe școala pe scenariul roșu, adică doar în sistem on-line. Una dintre aceste unități de învățământ, cea din Suhurlui, va avea doar învățământ on-line din cauza situației epidemiologice, iar alte patru, care sunt din Galați, din cauza faptului că au în desfășurare lucrări de reabilitare. Conform Direcției de Sănătate Publică, sunt, în prezent, probleme în mai multe localități din județ. ”Deocamdată, pe ceea ce am calculat noi, au ieșit niște localități care depășesc incidența de 1 la sută. Este vorba despre orașul Târgu Bujor și unitățile teritorial administrative din Cuza Vodă, Schela, Suhurlui, Tulucești și Vânători. Noi vom face săptămânal, după începerea anului școlar, această analiză și, probabil, joia sau vinerea vom comunica datele la Inspectoratul Școlar și la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și se va decide maniera în care se va continua derularea procesului  de învățământ”, ne-a declarat Mihaela Ghiurcă, medic epidemiolog la DSP Galați.
Conform datelor prezentate de Inspectoratul Școlar, la Suhurlui rata de îmbolnăvire este de 7,8 la mia de locuitori, iar asta obligă școala să facă doar cursuri on-line. Restul școlilor din localitățile menționate anterior vor face învățământ în sistem hibrid.
Tot pe scenariul roșu intră și câteva grădinițe din Galați, grădinițe care au sediul la parter de bloc. ”Sunt 14 grădințe la parter de bloc, dar o parte dintre ele, respectiv 10, pot începe pe scenariul galben, pentru că au intrare separată, dar nu vor putea asigura distanțarea fizică. Patru grădinițe vor face cursuri doar în sistem on/line pentru că au aceeași intrare ca și locatarii din blocurile în care își au sediile”, ne-au explicat cei de la Inspectoratul Școlar. De altfel, aceste grădinițe de la parter de bloc nici nu primesc autorizație din partea Direcției de Sănătate Publică.
Situația precizată anterior se poate schimba de la o săptămână la alta, totul depinzând de evoluția cazurilor de infectare cu coronavirus. Astfel, DSP-ul va face săptămânal analize, va informa Inspectoratul Școlar, care la rândul său va transmite datele la școli. Conducerea fiecărei unități va decide însă cum vor învăța elevii, dar aprobarea finală va fi dată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Citit 16492 ori Ultima modificare Luni, 07 Septembrie 2020 17:37

4 comentarii

 • postat de 2 ANI DE VACANTA
  Duminică, 06 Septembrie 2020 20:19
  78.96.82.***
  CITITI ACEST ROMAN AL LUI JULES VERNE SI VETI AFLA NUMAI LUCRURI BUNE SI RECOMANDARI CA SCOALA SA-L URMEZE PANA TRECE PANDEMIA
  4
  4
  Raportează
 • postat de Vasilica, pentru Gresala
  Duminică, 06 Septembrie 2020 13:42
  5.13.240.***
  Eu cred ca nu va muri(i) nimeni la scoala. In primul rand pentru ca bolnavii (adulti, copii) sunt internti in spital, nu se duc la scoala daca sunt praf...In al doilea rand, dupa cum se stie, copiii nu fac forme grave decat foarte rar. Prin urmare, enuntul e o gres(e)ala, daca imi permiteti. Mult succes lu limba romana.
  10
  8
  Raportează
 • postat de Laur
  Sâmbătă, 05 Septembrie 2020 16:04
  78.152.240.***
  Sunt scoli care nu au un minim de condiție de igiena. Cum poți pune copiii sa se spele pe mâini cu apa rece? Se apropie anotimpul rece, cum convingi un copil din clasa pregătitoare sa facă acest lucru? Distanțare între colegi? Dezinfectare clanțe, robineți, vase toaletă etc etc. Balustrada de la treptele interioare, mobilier școlar... Va fi ceva gen cum ne este norocul. Și când se întâmplă, știți cum va fi. Închidem și nu ne asumam nici o responsabilitate. O dam pe transmitere comunitara, sforaieli din astea clasice. Iar cu învățământul on line, zero barat în multe clase.
  4
  18
  Raportează
 • postat de Greșală să începi școala pe Pandemie
  Sâmbătă, 05 Septembrie 2020 03:24
  77.111.247.***
  Eu cred că va murii infectați la școală cu COVID 19 foarte mulți copii. Cred că va fi prăpăd. O să vedeți.
  36
  17
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.