Pregătire gratuită la matematică pentru Bacalaureat

Pregătire gratuită la matematică pentru Bacalaureat
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Universitatea „Dunărea de Jos" din Galați, prin cadrele didactice specializate, pregăteşte elevi de clasa a XII-a din mediul rural la matematică pentru a trece cu bine examenul de Bacalaureat. Inițiativa face parte dintr-un proiect POCU.

„Avem un grup țintă format din 20 de tineri din mediul rural, aflați în ultimul an de liceu, care vor beneficia de următoarele facilități: participă la ședințele gratuite de pregătire la matematică derulate în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați în vederea creșterii ratei de promovabilitate la examenul de bacalaureat; participă la ateliere de informare și consiliere; derulează activități comune alături de personalul didactic din cadrul universității. Orele de pregătire la matematică sunt programate să înceapă din februarie 2021. În funcție de evoluția proiectului și în contextul pandemiei COVID-19, se ia în calcul organizarea on-line a activităților”, a explicat conf. dr. ing. Nicuşor Baroiu, de la Facultatea de Inginerie, responsabil proiect.

Pe lângă elevi, proiectul are în vedere și sprijin pentru 80 de studenți în vederea finalizării cu succes a studiilor universitare. Toți vor primi consiliere, iar o parte dintre ei şi o bursă, acordată pe parcursul ultimelor trei semestre de studii de licență.

Citit 2709 ori Ultima modificare Marți, 27 Octombrie 2020 21:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.