Ştiinţa, susţinută la Semimaratonul Galaţi 2020

Ştiinţa, susţinută la Semimaratonul Galaţi 2020
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Brăila Science Festival urmărește să trezească interesul celor mici pentru domeniile STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) și să redefinească viziunea publicului larg despre științe, dintr-una predominant teoretică, într-una bazată pe întrebare, descoperire și experimentare.

Prima ediție a festivalului de popularizare a avut loc în septembrie 2019 și a reunit într-o singură zi experimente și demonstrații din cinci materii (informatică, astronomie, biologie, chimie și fizică), 100 de voluntari și peste 500 de participanţi (părinţi, învăţători și copii). Datorită situaţiei actuale, festivalul a fost amânat pentru anul 2021.

Dar chiar și în perioada pandemiei, pasiunea pentru știință a tinerilor continuă. De aceea, Clubul "Leo Alpha Danubius" Galați a decis să se alăture strângerii de fonduri pentru ediția următoare a festivalului. Astfel, tinerii clubului, elevi la Colegiul Național "Vasile Alecsandri”, au devenit ambasadori Brăila Science Festival la cel mai mare eveniment gălățean de strângere de fonduri: Semimaratonul Galați 2020.

Nu numai că au reușit să își atingă obiectivul financiar propus, dar câțiva dintre membri, Bianca Maria Negrău, Vlad Radu Ștefănuț, Daria Teodora Hărăbor, Alexandra Darie, Tudor Grigoraș și Dan Darie ,au și alergat în cadrul Semimaratonului în cursa populară de trei kilometri, pe data de 18 octombrie.

Mulțumim celor care au donat pentru cauza noastră, susținându-ne atât pe noi, cât și știința, și îi așteptăm la ediția pe care ne-o dorim, a anului 2021!

Citit 1558 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Noiembrie 2020 20:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.