Când şi cum se desfăşoară Olimpida de Matematică

Când şi cum se desfăşoară Olimpida de Matematică
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Societatea de Ştiinţe Matematice din România (SSMR) a anunţat că primele etape ale Olimpiadei Naționale Gazeta Matematică 2020-2021 urmează să se desfășoare online, urmând ca faza finală, națională, să se desfășoare cu prezența fizică a elevilor, în centrele universitare.

Prima etapă, cea la nivel de unitate de învățământ, se desfășoară online, pe 27 februarie, pe baza unor teste grilă cu răspuns unic, prin platforme de conferințe. Elevii trebuie să țină camera deschisă și să predea răspunsurile scanate în maxim 15 minute după examen.

Etapa a II-a, locală, va fi pe 20 martie, tot online, pe platforma națională a Olimpiadei. Se va baza tot pe teste grilă cu diverse permutări ale problemelor și variantelor de răspuns, generate aleatoriu pentru fiecare elev. Rezultatele se vor încărca automat.

Etapa a III-a, cea națională, doar pentru elevii din clasele VII-XII se va desfășura cu participare fizică efectivă în centrele universitare, la mijlocul lunii aprilie, în funcție de situația medicală din țară. Vor fi patru probleme, după formatul obișnuit al olimpiadelor naționale.

Citit 2073 ori Ultima modificare Marți, 22 Decembrie 2020 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.