Părinţii cer revizuirea materiei pentru Evaluarea Naţională

Părinţii cer revizuirea materiei pentru Evaluarea Naţională
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

O serie de modificări ale programei pentru Evaluarea Națională 2021, de la finalul clasei a VIII-a, sunt solicitate de Federaţia Naţională a Părinţilor – EDUPART, potrivit unui comunicat de presă citat de edupedu.ro.

Astfel, părinţii cer “revizuirea Programei pentru susţinerea Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a cu eliminarea unor conținuturi": tipuri de texte: textul dramatic şi arta spectacolului; tipare textuale de structurare a ideilor: explicative; pronumele posesiv şi adjectivul pronominal posesiv; realizări propoziţionale ale unor funcţii sintactice: completiva indirectă şi prepoziţională, circumstanţială de loc, de timp, de mod, cauzală, finală. 

Se mai solicită modificarea, completarea şi ajustarea itemilor din subiectul pentru Evaluarea națională, astfel:

Subiectul 1 A: Fiecare dintre itemii pentru exercițiile 1, 2, 3, 4, 5 să facă referire doar la unul dintre cele două texte – suport. La itemul 9, solicitarea asocierii fragmentului de text-suport cu un alt text literar studiat sau citit ca lectură suplimentară să fie însoțită de posibilitatea asocierii cu o experiență de viață trăită de elev. 

Subiectul 1 B: Limitarea pe cât posibil a itemilor care vizează operarea cu noile conținuturi și cu noua terminologie gramaticală; Precizarea prin explicație suplimentară a noii terminologii cu terminologia veche (exemplu: clitic/ neaccentuat)

Subiectul 2: Editarea subiectului într-un format care să țină cont de particularitățile grafice ale scrisului de mână ale unui copil de 14 – 15 ani; Revizuirea baremului, astfel încât cele opt puncte acordate să nu conțină formulări reluate sau ambigue.

Elevii cred că nu se vor încadra fix în spațiul prevăzut. Se cere precizarea că pot finaliza un răspuns la finalul testului.

Părinții mai cer ministrului și publicarea în fiecare săptămână a câte trei teste de antrenament, organizarea unei simulări a Evaluării Naționale în martie, emisiuni Teleșcoala şi un compendiu de gramatică pentru uzul școlar (disponibil online). 

Citit 1338 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Ianuarie 2021 17:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.