Profesorii gălățeni cer prioritate la vaccinare

Profesorii gălățeni cer prioritate la vaccinare

Imagine din cadrul Comisiei de dialog social
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
2 comentarii

Vicepreședintele Sindicatului Învățământului Preuniversitar (SIP) din Galați, Nicoleta Ivan, i-a solicitat prefectului Galațiului, Eugen Hristache, să facă toate demersurile posibile pentru ca personalul din învățământul gălățean să fie vaccinat cu prioritate în perioada imediat următoare.

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social din cadrul Prefecturii, vicepreședintele SIP a spus că cei din învățământ au nevoie și de teste rapide în școli, atât pentru cadrele didactice, cât și pentru școlari, acolo unde va fi nevoie.

”Avem rugămintea să ne prioritizați pe noi, cei din învățământ, la vaccinarea anti-Covid. Știți că, aproape în toate scenariile, copiii mici din învățământul primar și preșcolarii vin la școală toți, nu mai există învățământ hibrid. Acești copii nu poartă mască și colegii noștri vor trebui să stea în clasă cu 28-30 de copii care nu poartă mască. În alte județe s-a reușit (de exemplu, la Dolj) să se facă un centru pentru vaccinarea doar a salariaților din învățământ, pentru a putea fi prioritizați. Vă rugăm să faceți și dvs aceste demersuri pentru colegii noștri din învățământ. Avem nevoie, de asemenea, de teste COVID rapide în școală pentru salariați, măcar o dată pe săptămână, și pentru elevi, acolo unde sunt suspiciuni, astfel încât învățământul să se poată desfășura în condiții cât mai bune”, a afirmat Nicoleta Ivan.

”Din informațiile pe care le deținem, se lucrează, la nivelul Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, la un ordin comun care privește atât vaccinarea, cât și testarea profesorilor”, a declarat prefectul Eugen Hristache. Conform unui ordin venit de la Centrul național de vaccinare, vaccinarea profesorilor se va amâna cu maximum 2 săptămâni după data de 8 februarie, atunci când s-ar putea redeschide școlile.

Citit 1912 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 Ianuarie 2021 18:24

2 comentarii

 • postat de jack Duminică, 31 Ianuarie 2021 11:45 89.136.185.*** Link la comentariu
  4
  2

  Mai bagati o sedinta de numerologie domnilor profesori si o sa fiti imunizati pe viata....

  Raportează
 • postat de Profesor Duminică, 31 Ianuarie 2021 09:37 89.136.7.*** Link la comentariu
  0
  2

  Cam penibilă doamna asta de la SIP! Ceea ce i-a spus prefectul știa și ea de la toate emisiunile TV în care a fost intervievat Ministrul Educației. Dar dacă nu are idei proprii le reia pe cele ale altora. (La Dolj a fost doar o promisiune care nu s-a onorat ....... datorită ordinului comun care se va da pe 2-3 februarie.)

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.