De luni, unii elevi din Galaţi merg fizic la şcoală

De luni, unii elevi din Galaţi merg fizic la şcoală
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Decizia redeschiderii școlilor, începând de săptămâna viitoare, a fost luată în urma unei ședințe la Palatul Cotroceni. Președintele Klaus Iohannis a anunțat că majoritatea copiilor vor merge fizic la școală, din data de 8 februarie.

Pentru municipiul Galați, care se află în scenariul galben din punct de vedere epidemiologic, școlile se vor redeschide fizic doar pentru o parte dintre elevi. Concret, de lunea viitoare, copiii de grădiniță, cei din clasele primare și elevii din clasele terminale (a VIII-a și a XII-a) vor merge din nou la grădiniță și la școală. Pentru elevii de gimnaziu și de liceu din anii intermediari, cursurile școlare se vor ține, în continuare, online, până ce rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 va scădea și va permite trecerea municipiului Galați în scenariul verde.

Scenariile în funcție de care se redeschid școlile

În scenariul verde, toți copiii merg la școală, inclusiv grădinița. În localitățile din scenariul galben, copiii de grădiniță și clasele I - IV merg la școală, precum și clasa a VIII-a și clasa a XII-a.

În localitățile din scenariul roșu, merg fizic la cursuri doar copiii la grădiniță și cei din clasele I-IV. Restul copiilor fac școala online.

”În localitățile carantinate, toată lumea stă acasă”, a concluzionat Klaus Iohannis.

Citit 10158 ori Ultima modificare Marți, 09 Februarie 2021 17:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.