Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Filiala locală a Societății de Științe Matematice din România organizează în județul Galați, pe data de 20 februarie 2021, între orele 9,00 – 11,00, etapa I a Olimpiadei Naționale Gazeta Matematică (ONGM), aflăm de la preşedintele filialei, conf. univ. dr. Jenică Crînganu, decanul Facultății de Științe de la Universitatea ”Dunărea de Jos”.

Concursul se desfășoară online și s-au înscris 876 de elevi din clasele V-XII. Subiectele sunt elaborate de filiala locală a SSMR și 60 de profesori de matematică din Galați participă la organizarea etapei I a întrecerii. Elevii care obțin cel puțin 60 la sută din punctajul maxim (cel puțin 12 probleme rezolvate corect din 20) se califică la etapa a II-a, care va avea loc pe 20 martie 2021. Etapa a II-a va fi organizată de conducerea centrală a SSMR și subiectele vor fi făcute la București.  Etapa a III-a este echivalentul etapei finale a olimpiadei de matematică și se va desfășura fizic în mai multe centre universitare din țară, iar etapa a IV-a este cea de constituire a loturilor naționale care vor reprezenta România la concursurile internaționale de matematică (Olimpiada Internațională de Matematică, Olimpiada Balcanică de Matematică etc).

Citit 2273 ori Ultima modificare Vineri, 19 Februarie 2021 13:23

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro