Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
1 comentariu

Colegiul Economic "Virgil Madgearu" este membru al rețelei școlare PULCHRA, alcătuită din 50 de școli din zece țări ale Uniunii Europene (Grecia, Germania, Polonia, Cehia, Italia, Letonia, Suedia, Cipru, Irlanda și România). Scopul proiectului PULCHRA - "Dezvoltarea de centre comunitare de învățare urbană și participativă prin cercetare și activare" este acela de a explora conceptul de școală deschisă, precum și de a încuraja educația pentru științe. Deoarece pentru orașul Galați, fluviul Dunărea reprezintă sursa principală de alimentare cu apă potabilă, tema de cercetare aleasă de către echipa de proiect este "Studiul variaţiei parametrilor fizico-chimici ai apei Dunării în zona Municipiului Galaţi. Stabilirea calității apei prin intermediul indicilor de calitate". În acest context, cei 11 elevi implicați, împreună cu profesorii coordonatori, au participat la un curs de cercetare realizat la Facultatea de Științe și Mediu din cadrul Universității "Dunărea de Jos" din Galați. Aici au fost desfășurate o serie de activități care i-au captivat pe elevi, aceștia fiind implicați în mod activ în derularea etapelor cercetării. În final, a avut loc o dezbatere ce a vizat legislația în vigoare în materia calității apei potabile, apei de suprafață, apei industriale și menajere.

Citit 1926 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Aprilie 2021 00:53

1 comentariu

  • postat de adina Miercuri, 14 Aprilie 2021 08:58 86.124.200.*** Link la comentariu
    0
    5

    FELICITARI! Atat profesorilor cat si elevilor. Succes in continuare,

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro