Monica Măciuceanu, Premiul Mentor pentru excelenţă în educaţie 2020

Monica Măciuceanu, Premiul Mentor pentru excelenţă în educaţie 2020
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

La Gala Premiilor Mentor pentru excelență în educație, profesoara de canto din Galaţi Monica Măciuceanu - „Profa” cum îi spun copiii şi adolescenţii „Voces” – a primit Oscarul. Asta reprezintă pentru Monica Măciuceanu Premiul Mentor pentru excelenţă în educaţie 2020, care i-a fost decernat joi seara, în cadrul unui eveniment devenit deja tradiţie, organizat de MOL România și Fundaţia pentru Comunitate / A Közösségért Alapítvány.

Performanţa Monicăi Măciuceanu este cu atât mai mare cu cât, din 298 de nominalizări din toată ţara, doar zece profesori și antrenori de excepţie au fost premiaţi în cadrul celei de-a XI-a ediții a Galei Premiilor Mentor. Inițiate de MOL România și Fundaţia pentru Comunitate / A Közösségért Alapítvány în anul 2010, Premiile Mentor pentru excelență în educație recunosc meritele celor care „formează caractere și descoperă talente, devenind arhitecții unor povești de succes”, după cum spun organizatorii.

„Profa este o fire atipică, ieşită din tipare, care ajunge cu uşurinţă la inimile copiilor şi care are harul de a descoperi cheia cu care se poate deschide poarta sufletelor lor. Respectul se câştigă, nu se impune! N-am înţeles niciodată de ce să-ţi fie teamă de un profesor. Nu, dimpotrivă, trebuie să fie un prieten, cineva la care te duci să te ajute! Un mentor este un prieten”, au mărturisit elevii Monicăi Măciuceanu de la VOCESchool Music&dance. Printre ei, Ioana Bulgaru, finalistă „X Factor” 2018 şi Filip Cioc, finalist „Românii au talent” 2021.

„Le spuneam copiilor care astăzi sunt alături de mine - şi le mulţumesc - că astăzi mergem pentru că Profa va lua Oscarul. Lângă mine sunt cei mai importanţi oameni – familia mea, copiii, copii pe care îi am de la patru ani şi care au făcut 18 ani, copii care sunt bucăţele din viaţa mea. E prima dată în viaţa mea când primesc eu premiu şi nu ei! Întotdeauna am fost alături de ei la concursuri mari. Copiii aceştia au luat de două ori marele trofeu de la Sanremo, marele trofeu de la Sankt Petersburg, şi au fost cam prin toate locurile frumoase din ţara asta şi din lume. Cu ei am descoperit că pot să rămân copil oricât aş vrea! Chiar dacă am o vârstă frumoasă, eu ştiu că în sufletul meu am tot patru ani, şapte ani, zece ani, 18 ani. Sunt alături de mine şi pentru asta trebuie să le mulţumesc lor, părinţilor lor care au fost alături de mine şi alături de ei în visul lor. Făurim vise. Asta e cel mai important: să le deschidem porţi şi să-i facem să viseze că pot fi orice în lumea asta, dacă-şi doresc”, a spus Monica Măciuceanu la Gală, emoţionată, onorată şi mândră să stea lângă oameni minunaţi, care au sfinţit locuri în ţara asta!

Fireşte, nu puteam să nu o întrebăm ce va face Profesorul Mentor Monica Măciuceanu mai departe: „Cred că va face ce a făcut şi până acum: va îndeplini misiunea sacră pe care i-a dat-o Dumnezeu: să călăuzească paşi şi să făurească vise în continuare... Să dea aripi şi să motiveze copiii în a deveni OAMENI. Am curajul de a continua şi asta e tot ce contează. Cum voi face asta? Instinctul mă va îndruma ca şi până acum, dacă pasiunea există - şi ea e încă acolo - arde cu flăcări vii pentru noi generaţii... cât s-o putea şi cât vor dori ei!”, ne-a mărturisit Monica Măciuceanu.

Citit 3322 ori Ultima modificare Duminică, 20 Iunie 2021 11:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.