Cum îi faci pe elevi să vină cu drag la şcoală

Cum îi faci pe elevi să vină cu drag la şcoală
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

"Azi toată şcoala dansează!” este activitatea care s-a desfăşurat în curtea Şcolii Gimnaziale Nr. 25, pe terenul de sport, un flashmob la care a participat aproape întreg efectivul de elevi.

Participanţii au purtat tricouri verzi, pentru a celebra Ziua Internaţională a Mediului, care a avut loc pe 5 iunie. Copiii au realizat sincron un joc cu ajutorul paharelor din plastic, pe melodia "Cups" a cunoscutei cântăreţe Anna Kendrick. Tot sincron au dansat apoi pe melodia "Waka Waka" a Shakirei, iar la final au cântat şi au realizat mişcări de percuţie corporală pe "We Will Rock You".

A fost o frenezie generală, care a cuprins nu doar elevii, ci şi profesorii, activitatea contribuind la crearea stării de bine şi de fericire şi a sentimentului de apartenenţă la comunitatea şcolii, la creşterea dorinţei elevilor de a participa la mai multe astfel de activităţi realizate în comun.

Activitatea s-a derulat în cadrul proiectului "Copii fericiţi la şcoală", proiect în care s-au implicat foarte multe cadre didactice. Scopul acestuia este diminuarea absenteismului şcolar şi a scăderii ratei abandonului şcolar. Întrucât abandonul școlar şi absenteismul au fost și continuă să fie unele dintre cele mai serioase și mai grave probleme cu care şcolile româneşti se confruntă, am decis să ne implicăm în mod activ în rezolvarea unor astfel de probleme.

Activităţile de tipul "Azi toată şcoala dansează!" contribuie la crearea stării de fericire a copiilor, îi determină să vină cu drag şi cu bucurie în această instituţie şi să vadă în profesori mentori şi prieteni de suflet.

Citit 1687 ori Ultima modificare Marți, 22 Iunie 2021 21:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.