VEZI unde începe şcoala de luni în format fizic şi unde se vor face cursuri online

VEZI unde începe şcoala de luni în format fizic şi unde se vor face cursuri online
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Dintre cele 193 de unităţi de învăţământ din judeţului Galaţi, 72 nu îndeplinesc condiţia ca 60 la sută dintre angajaţi să fie vaccinaţi. Prin urmare, cursurile nu vor putea începe luni cu prezenţa elevilor la clasă. Cursurile se vor derula normal în celelalte 121 de unităţi de învăţământ, ceea ce reprezintă o pondere de 62,69 la sută.

Cele mai mari procente de vaccinare, de peste 90 la sută, sunt la Centrul de Excelenţă, Şcoala Postliceală "Christiana", Şcoala Postliceală "FEG", Grădiniţa "Clever Kids" şi Grădiniţa "Nanny". La polul opus, unitatea cu cea mai mică rată de vaccinare din judeţ este Şcoala "Ene Patriciu" din comuna Smulţi, unde numai 23,81 la sută dintre angajaţi s-au imunizat.

Conform informațiilor primite de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, la nivel de judeţ, rata de vaccinare în rândul angajaţilor din învăţământ este de 65,47 la sută.

Noul ordin comun al miniştrilor interimari ai Educaţiei şi Sănătăţii, emis vineri, prevede că, începând de luni, 8 noiembrie, reluarea cursurilor cu prezenţă fizică se realizează pentru toate unităţile de învăţământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60% din personal este vaccinat. Trecerea de la scenariul online la scenariul cu prezenţă fizică se face prin decizia consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ preuniversitar, cu informarea inspectoratelor şcolare judeţene, în situaţia atingerii procentului de 60% rată de vaccinare a personalului din unităţile de învăţământ, această decizie urmând a se lua prin raportare la fiecare zi de vineri, conform situaţiei privind personalul vaccinat, publicată şi actualizată săptămânal pe site-ul inspectoratului şcolar judeţean.

Conform unor date preliminare, la nivel naţional, aproximativ 1,8 milioane de elevi și preșcolari din cei 2,9 milioane vor începe școala fizic luni, după vacanța forțată.

VEZI mai jos documentul.

Citit 8749 ori Ultima modificare Luni, 08 Noiembrie 2021 00:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.