Bătălie crâncenă pentru posturile de directori, la unele şcoli şi licee din Galaţi

Bătălie crâncenă pentru posturile de directori, la unele şcoli şi licee din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

De luni, 15 noiembrie, a început cea de-a doua etapă a concursului pentru directori şi directori adjuncţi de instituţii de învăţământ, care se încheie pe 8 decembrie. Zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie fiind zile libere - sărbători naționale, proba durează 16 zile lucrătoare, în care vor avea emoţii cei care îşi doresc să se afle la conducerea unităţilor de învăţământ timp de patru ani, cât durează contractul.

Dacă la unele instituţii emoţiile candidaţilor sunt mai mici, deoarece nu au concurenţă, fiind înscrişi omul şi postul, la altele există şi câte cinci candidaţi pentru un singur fotoliu de manager. O astfel de situaţie este la Şcoala Nr. 7 din Galaţi, unde pentru postul de director s-au înscris nu mai puţin de cinci candidaţi, iar pentru cel de adjunct - patru. Înghesuială pe fotoliul de director este şi la Liceul Teoretic "Dunărea" şi la Şcoala Nr. 29, unde sunt câte trei candidaţi pentru director şi patru pentru adjunct.

Concurenţă este şi la Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu", instituţie pentru conducerea căreia se bat trei candidaţi la postul de director şi doi la cel de adjunct, dar şi la Colegiul Economic "Virgil Madgearu", unde sunt doi pentru director şi trei pentru adjunct. Luptă strânsă este şi la Şcoala Nr. 17 Galaţi, unde sunt înscrişi doi profesori pentru fotoliul de director şi trei pentru cel de adjunct. Tot trei candidaţi pentru adjunct s-au înscris şi la Şcoala Nr. 5.

Câte doi pentru director şi doi pentru adjuncţi se duelează la interviu pentru următoarele instituţii de învăţământ: Liceul de Artă "D. Cuclin", Liceul Tehnologic "Paul Dimo", Liceul Tehnologic "Simion Mehedinţi", Şcoala "Dan Barbilian" (Nr. 43), Şcoala din Cudalbi, Şcoala "Sfinţii Împăraţi", Şcoala din Tuluceşti şi Şcoala Nr. 33.

Situaţie încordată, cu câte doi candidaţi la fotoliul de director, este şi la Palatul Copiilor, Şcoala din Cosmeşti, Şcoala "Grigore Moisil", Şcoala "Mihai Viteazul", Liceul "Elena Caragiani" Tecuci, Liceul "Eremia Grigorescu" din Tg. Bujor, Liceul din Tudor Vladimirescu, Liceul "Sf. Maria" din Galaţi, Colegiul Naţional "Calistrat Hogaş" din Tecuci, Şcoala din Frumuşiţa, Şcoala din Munteni, Şcoala din Ungureni, Şcoala Nr. 10, Şcoala Nr. 25 şi Şcoala Nr. 3 din Galaţi.

Şi postul de adjunct este râvnit de câte doi profesori la unele instituţii: Şcoala Nr. 22, Liceul de Transporturi Auto, Liceul Teoretic "Costache Conachi" din Pechea, Colegiul de Industrie Alimentară "Elena Doamna" şi Liceul cu Program Sportiv.

Concurenţa este mare la unele instituţii şi pentru că profesorii care au promovat proba scrisă au avut voie să opteze la interviu pentru orice post, unii dintre ei depunând chiar şi câte trei-patru opţiuni.

Interviurile la Galaţi se susţin la Liceul Tehnologic "General de Marină Nicolae Dumitrescu Maican". Interviul durează 60 de minute, iar evaluarea va fi făcută cu punctaje de la 1 la 10, acordate de fiecare membru al comisiei. Punctajul final este media aritmetică. Nu se admit diferențe mai mari de trei puncte între membrii comisiei. Este declarat admis candidatul care a obținut minimum 7,00 puncte.

Citit 6981 ori Ultima modificare Joi, 18 Noiembrie 2021 02:31

4 comentarii

 • postat de Observator
  Sâmbătă, 20 Noiembrie 2021 20:55
  5.13.229.***
  Daca la testul teoretic are 7 iar la interviu are 10, atunci sigur e un aranjament pentru ciolanas !!!
  0
  4
  Raportează
 • postat de pentru Tirpitz
  Joi, 18 Noiembrie 2021 14:26
  213.218.53.***
  daca nu stii, nu te baga. datul cu presupusul, mania conspiratiilor si statul pe facebook sunt mult mai simple decat o informare, documentare.
  incearca sa vezi ce subiecte se dau la proba scrisa, apoi ce subiecte sunt la acest al doilea examen, oral. citeste metodologia se sustinere a examenului, sa vezi de unde vin membrii din comisiile de evaluare, etc. sau vorbeste cu unul din acesti profesori care au dat aceste examene sa-ti explice cat si cum s-au pregatit pentru ele.
  pana sa se organizeze aceste examene numirile erau politicie, tocmai organizarea lor a constuit marea schimbare !
  sper ca nu esti unul din cei care au picat si acum nu (mai) ajungi la struguri.
  2
  4
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Miercuri, 17 Noiembrie 2021 12:24
  5.2.205.***
  "Batalia pentru ciolan" faza pe oras.
  3
  8
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Miercuri, 17 Noiembrie 2021 10:45
  82.76.159.***
  Duelati-va, credeti in aceste interviuri, pe bune? Invatamantul romanesc este politizat, se vor alege "cadre" pe linie de partid, si uite-asa clasa politica a reusit "performanta" sa nenoroceasca si acest sistem.
  7
  46
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.