Daria Hărăbor - două medalii internaţionale, în aceeaşi lună

Daria Hărăbor - două medalii internaţionale, în aceeaşi lună
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Gălăţeanca Daria Hărăbor, elevă la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", a fost recompensată cu o Medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică - Columbia 2021 (IOAA - Columbia 2021), ediția a 14-a, care a avut loc în perioada 14-21 noiembrie.

Este cea de-a doua medalie de bronz internaţional pe care olimpica din Galaţi o obţine în decurs de numai o lună. În perioada 6-13 noiembrie, Daria Hărăbor a participat şi la Olimpiada Internaţională de Astronomie, la Piatra Neamţ, în organizarea Observatorului Astronomic din Milano.

Daria Hărăbor este o obişnuinţă a podiumurilor la aceste concursuri. De-a lungul timpului, a strâns în palmares două medalii de aur şi trei de bronz. Ea a câştigat, în 2019, Medalia de Aur la cea de-a XXIV-a ediție a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie, care s-a desfăşurat tot la Piatra Neamţ. Cea de-a doua medalie de aur internaţional pe care a primit-o gălăţeanca a fost la Olimpiada Internaţională de Astronomie din Sri Lanka, în 2018.

Daria Hărăbor a mai fost recompensată cu o medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Astrofizică, ediţia a XIII-a, desfăşurată în Ungaria, în august 2019.

Citit 3517 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Decembrie 2021 01:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.