Sindicaliştii din învăţământ au ieşit în stradă (FOTO ȘI VIDEO)

Sindicaliştii din învăţământ au ieşit în stradă (FOTO ȘI VIDEO)
Foto: Sindicatul Învăţământului Preuniversitar Galaţi
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Timp de două zile, reprezentanţii profesorilor de la Sindicatul Învăţământului Preuniversitar Galaţi au protestat în stradă, în faţa Prefecturii, iar miercuri, 22 decembrie, vor merge la Bucureşti pentru a-și cere drepturile salariale promise de guvernanți și amânate timp de doi ani de zile. Liderii sindicali de la cele două federaţii ale angajaţilor din Educaţie au protestat, de asemenea, luni şi marţi, în fața Guvernului. Ei au fost chemați la discuții de secretarul general Marian Neacșu, însă nu s-a ajuns la un consens, iar acțiunile de protest vor continua săptămâna aceasta.

În paralel cu mitingul din stradă, liderii sindicali din fiecare unitate de învăţământ au strâns semnături pentru adoptarea altor forme de protest, neîncheierea mediilor, grevă japoneză şi grevă generală. Cadrele didactice sunt nemulţumite de înghețarea măririlor salariale timp de doi ani și de faptul că, în proiectul de buget pentru anul viitor, angajații din sistemul de învățământ vor primi doar 4 la sută creștere salarială, deși li s-a promis 16 la sută.

O altă nemulţumire este legată de procentul din PIB alocat Educaţiei în 2022, cel mai mic din ultimul timp, de numai 2,28 la sută.

Imagini video: Sindicatul Învăţământului Preuniversitar Galaţi

 

Foto: Sindicatul Învăţământului Preuniversitar Galaţi și Marian Calestru

Citit 3226 ori Ultima modificare Joi, 23 Decembrie 2021 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.