SRI şi Poliţia au descins la o şcoală din cauza unor dispozitive de spionaj

SRI şi Poliţia au descins la o şcoală din cauza unor dispozitive de spionaj
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Mai multe dispozitive de ascultare au fost descoperite la Şcoala Gimnazială “Negoiţă Dănăilă” din satul Buceşti, comuna Iveşti, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi. Dispozitivele au fost descoperite de agentul de pază al unităţii de învăţământ, care a anunţat instituţiile abilitate, prin urmare, la faţa locului, s-au deplasat echipe ale SRI şi ale IPJ.

IPJ Galaţi a precizat că aparatura de supraveghere descoperită în interiorul şcolii din Buceşti a fost montată în 2019 şi avea şi o componentă audio. “La data de 6 ianuarie, poliţiştii Serviciului Ordine Publică au efectuat un control la şcoala gimnazială din localitatea Buceşti, ocazie cu care au constatat că, în anul 2019, o societate comercială ar fi desfăşurat activităţi de instalare a unor sisteme de alarmare împotriva efracţiei, fără a deţine licenţă de funcţionare. În urma constatărilor, a fost întocmit dosar penal pentru violarea vieţii private şi instalarea şi întreţinerea sistemelor de alarmare împotriva efracţiei, fără a deţine licenţă de funcţionare în domeniu”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Gabriela Costin.

Despre situaţie a fost anunţată şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean: "Am vorbit cu şeful IPJ, care mi-a confirmat că există aparatură montată în şcoală, dar aşteptăm concluziile instituţiilor abilitate. Am discutat şi cu directoarea unităţii, Carmen Oancă, dar şi ea aşteaptă concluziile anchetei", ne-a declarat inspectoarea generală, Gina Brînzan.

Citit 7034 ori Ultima modificare Marți, 11 Ianuarie 2022 00:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.