Echipamente IT pentru școlile speciale

Echipamente IT pentru școlile speciale
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Consiliul Județean Galați a lansat proiectul de dotare cu echipamente IT a patru școli speciale din învățământul gălățean, aflate în subordinea instituției. Valoarea contractului este de 829.997 de lei, iar finanțarea este asigurată prin Programul Operaţional Competitivitate.

"S-a reușit, după multe luni de așteptare la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, demararea acestui proiect cu fonduri europene, depus încă din toamna anului trecut, prin care vom dota școlile speciale din județul Galați cu tablete, laptopuri, camere web, ecrane de proiecție, routere și table interactive. Echipamentele vor putea fi folosite atât în cazul în care orele se vor desfășura în sistem online, cât și în activitatea didactică de zi cu zi. Mai mult, vor putea fi utilizate și pentru activități concepute special pentru elevii cu cerințe educaționale speciale. În acest moment, școlile se pregătesc să înceapă licitațiile necesare pentru achiziția acestor dispozitive IT", a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Echipamentele vor ajunge la Școala Specială “Constantin Pufan”, Liceul Tehnologic “Simion Mehedinţi”, Şcoala Specială “Emil Gârleanu” şi Şcoala Specială “Constantin Păunescu”. Este vorba despre 402 tablete pentru elevi, 44 de laptopuri, 39 de camere web, două proiectoare, două ecrane de proiecţie, șase table interactive şi patru routere.

Citit 1882 ori Ultima modificare Duminică, 02 Ianuarie 2022 10:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.