Un proiect care a adus modernitate într-o şcoală din rural

Un proiect care a adus modernitate într-o şcoală din rural
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Şcoala "Sf. Stelian" din Umbrărești-Deal a finalizat proiectul Erasmus "Let’s Work Safely on the Internet!", în cadrul căruia şase cadre didactice din învăţământul preșcolar, primar şi gimnazial au participat, în perioada 12-16 iulie 2021, la programul de formare "ICT for Teaching and Learning", desfăşurat în parteneriat cu organizația gazdă Sistema Practices s.l. (Esmovia) din Valencia, Spania. În urma participării la programul de formare, metodele de predare-învăţare şi evaluare, precum şi activităţile extracurriculare au devenit mai atractive şi mai eficiente prin aplicarea mijloacelor TIC. Pe parcursul mobilității, profesorii au dobândit informații pentru a putea încorpora diferite aplicații digitale eficace, cum ar fi: Google Classroom, modelul SAMR,  Google Drive, Google Forms, Class Diary, Google Sites, Vocaroo, Genially, Canva, Screencast, Youtube, Edpuzzle, Padlet, Learning apps, Quizlet, Kahoot etc. în activitățile didactice. Formatoarea Anna Venuto ne-a oferit idei practice de utilizare a lor în sala de clasă. În perioada pandemiei, școala noastră a desfășurat activitățile educative în sistem online, astfel că platformele de învăţare şi aplicaţiile aprofundate în cadrul proiectului au devenit parte integrantă din actul didactic. În plus, s-au desfășurat lecții demonstrative la diferite discipline care au vizat integrarea instrumentelor TIC în activitățile de predare-învățare-evaluare. Detalii despre activităţile derulate pot fi găsite pe site-ul şcolii și pe site-ul proiectului.

"Am participat cu entuziasm la acest proiect, eram oarecum familiarizată cu aplicațiile și platformele online, dar recunosc că la început am avut emoții (comunicarea într-o altă limbă - limba engleză,) dar totul a fost minunat și programul, și oamenii pe care i-am întâlnit", a declarat  prof. Liliana Mardare.

""ICT for Teaching and Learning" a fost un curs ușor de înțeles, folositor, antrenant, creativ și inspirațional. Un curs practic, bazat pe interactivitate și muncă în echipă. Am avut ocazia să întâlnesc oameni frumoși și profesioniști. În urma participării la proiect, am acumulat cunoștințe, competențe și abilități noi", a mărturisit prof. Nicoleta Dănăilă.

Implementarea proiectul "Let’s Work Safely on the Internet!" în școala noastră a adus schimbări majore, prin îndepărtarea de actul educaţional tradiţional şi alinierea la standardele europene moderne.

Citit 849 ori Ultima modificare Vineri, 25 Februarie 2022 00:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.