Peste 500 de refugiaţi vor fi găzduiţi în Campusul „Al. I. Cuza”

Peste 500 de refugiaţi vor fi găzduiţi în Campusul „Al. I. Cuza”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Conducerea Universităţii "Dunărea de Jos" anunţă într-un comunicat că sunt în jur de 300 de refugiaţi din Odesa și Kiev, care au reușit să ajungă în Galați cu copiii, animalele de companie, cu hainele de pe ei și câteva acte de identitate.

Studenți, profesori, voluntari din oraș s-au mobilizat exemplar și au asigurat nu doar cazarea, ci și o masă caldă, au adus pături, haine groase, conserve, apă, jucării, consumabile pentru copii (pampers, detergent, materiale de igienă) dar și medicamente.

„În căminul C avem la acest moment cazați peste 300 de refugiați. Oamenii au venit azi noapte pe diferite căi, unii pe la Isaccea, alții pe la Giurgiulești. Avem voluntari de la câteva asociații studențești, care stau aici 24 din 24 și s-au mișcat exemplar. Am încercat, cu ai mei colegi, să coordonăm colecta de îmbrăcăminte, alimente, să facem trierea, am pus la dispoziție frigidere pentru alimentele perisabile, am asigurat căldura în cămin. Avem un transport care va pleca la Isaccea, vom trimite pături, îmbrăcăminte și alimente acolo, apoi îi vom aduce pe refugiați aici, la nevoie mai pregătim un cămin studențesc pentru ei. În ritmul acesta vom avea peste 500 de oameni cazați în Campusul <Al. I. Cuza>. Am transmis celor de la Guvern situația de aici, am vorbit de dimineață cu Ministrul Educației, vom avea o comunicare directă cu Isaccea. Vom încerca să îi aducem pe cei din vamă la Galați, pentru că acolo nu sunt condiții de cazare. Din fericire, este o solidaritate maximă din partea gălățenilor, este un flux continuu de dimineață aici, le mulțumim și pe această cale”, a explicat prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Pentru cei care doresc să facă donații în bani, Asociația pentru Instruire în Situații de Urgență, care participă alături de studenți la acțiunea din Campusul „Al. I. Cuza”, pune la dispoziție și un cont: RO48BRDE180SV26426761800 la BRD Galați, cu mențiunea HelpUcraina. Fondurile vor fi direcționate exclusiv către refugiați.

Gălăţenii se organizează pentru a-i ajuta pe refugiaţii din Ucraina. Detalii

Peste 2.500 de ucraineni au ajuns în Galați, în ultimele 24 de ore. Detalii

CITIȚI ȘI: UE își închide spațiul aerian pentru toate avioanele rusești, inclusiv ale oligarhilor, și va furniza armament Ucrainei

Citit 1475 ori Ultima modificare Luni, 28 Februarie 2022 13:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.