Elevii gălățeni vor primi lecții de Drept

Elevii gălățeni vor primi lecții de Drept
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

”Fii avocat în școala ta!" este un proiect de educație juridică inițiat de Uniunea Națională a Barourilor din România și vizează implementarea de noțiuni juridice la gimnaziu și liceu. 40 de avocați din Galați vor merge în unități de învățământ din mediul urban și rural și vor promova respectul față de lege și o atitudine civică pozitivă.

Adolescenții își vor cunoaște mai bine drepturile, încă de pe acum! Asta datorită unui program în care vor fi incluse mai multe unități de învățământ din Galați, școli gimnaziale și licee, locuri unde zeci de avocați vor merge periodic pentru a le explica celor tineri de ce e bine să respecte legea. Demersurile, consfințite în baza unui protocol semnat între reprezentanții Baroului Galați și conducerea Inspectoratului Școlar Județean, prevăd participarea avocaților la cursuri, în special la orele de dirigenție, în cadrul cărora le vor explica elevilor noțiunile de bază ale Dreptului. Toți avocații implicați în proiect au fost desemnați pe bază de voluntariat și nu vor fi remunerați.

”Prima etapă se derulează în perioada 15 martie – 15 iunie și constă în susținerea de către avocați a unor tematici sub forma a cinci module de câte o oră desfășurate în cadrul programei de dirigenție sau a altor materii, în funcție de protocol, pentru întreaga perioadă. Programul va fi variabil, în funcție de orarul școlar, raportat la clasele din unitățile școlare partenere, iar tematicile vor fi abordate unitar, având la bază materialele puse la dispoziție de UNBR”, a explicat av. Cristian Săraru, decanul Baroului Galați. Lista unităților școlare unde se vor desfășura cursurile urmează să fie stabilită în zilele ce urmează. 

Citit 1862 ori Ultima modificare Vineri, 18 Martie 2022 15:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.