Proiect universitar gălăţean, lăudat în Parlamentul european

Proiect universitar gălăţean, lăudat în Parlamentul european
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați este prima universitate din România care prezintă un proiect în Parlamentul European. Este vorba despre Proiectul "REXDAN", în valoare de 20 milioane de euro, care a fost prezentat în Parlamentul European, într-o audiență deosebită.

Rectorul Universității "Dunărea de Jos" din Galați, prof. univ. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu, alături de Jean-Eric Paquet, director general de la DG Research and Inovation, au prezidat întâlnirea la care, pe lângă delegația universității, au participat reprezentanţi ai instituţiilor europene de implementare a proiectelor, dar şi reprezentanți ai Germaniei, Serbiei, Austriei, Republicii Moldova, Bulgariei, precum și numeroși europarlamentari.

Proiectul cu titlul "Sistem integrat pentru cercetarea și monitorizarea complexă a mediului în aria fluviului Dunărea, REXDAN" este în valoare de 91.972.096,30 lei şi are două componente: construirea unei nave de cercetare (cea mai modernă navă de cercetare de pe apele interioare ale Europei) și un sistem fix de laboratoare în cadrul universităţii, complementare cu cele de pe nava de cercetare.  

Citit 1286 ori Ultima modificare Vineri, 29 Aprilie 2022 00:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.