Concursul de Creativitate IT "Severin Bumbaru", ediţia a II-a

Concursul de Creativitate IT "Severin Bumbaru", ediţia a II-a
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică din cadrul Universității “Dunărea de Jos” din Galați, alături de Inspectoratul Școlar Județean Galați, Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” Galați și Casa Corpului Didactic Galați organizează, în perioada 17-20 mai 2022, ediția a doua a concursului de creativitate în domeniul IT, destinat pasionaților de toate vârstele. Competiția poartă numele profesorului Severin Bumbaru, mentor și creator al învățământului gălățean de informatică și de calculatoare și este menită să atragă atât studenții, cât și liceenii și elevii de gimnaziu.

Concursul se va organiza și anul acesta online. Echipe de maximum trei studenți pot participa la competiția în format Hackathon ce va dura 48 de ore și care va avea provocări precum: programare obiectuală (C++, C#, Java – jocuri), programare Web și baze de date, programare roboți și sisteme embedded, aplicații mobile de inteligență artificială.

Liceenii sunt așteptați să participe la categoriile: Programare în C++ / C#  ce presupune organizarea în echipe de maximum trei persoane și realizarea unei aplicații sau Web Design, unde, tot în echipă de câte maximum trei, liceenii vor trebui să realizeze un site web. Nu în ultimul rând, elevii vor fi provocați, tot în echipă de cel mult trei persoane, în competiția de Animații Scratch. Mai exact, realizarea unei animații în aplicația Scratch care să conțină personaje și decoruri.

Calendarul concursului este următorul:

- 12 aprilie – 12 mai – Înscrierea participanților;

- 13 mai 2022 – Finalizarea listelor de participanți elevi și studenți;

- 17 mai 2022 – Lansarea temelor pentru secțiunile dedicate elevilor;

- 18 mai 2022 – Lansarea temelor pentru secțiunile dedicate studenților;

- 17 - 20 mai 2022 – Desfășurarea concursului de creativitate în IT „Severin Bumbaru”

- 20 mai 2022, ora 15,00, pe platforma Gsuite a Casei Corpului Didactic Galați – Conferința online „Perspective IT în societatea cunoașterii” pentru cadre didactice din învățământul universitar și preuniversitar;

- 3 iunie 2022 – Premierea participanților.

Fiecare participant/echipă va avea la dispoziție 15-20 de min. pentru a-și prezenta proiectul și încă 10-15 minute de conversație cu juriul, iar premiile vor fi mai mult decât ofertante, potrivit organizatorilor. Mai multe detalii se găsesc în regulamentul de pe site-ul concursului www.concurssbumbaru.ugal.ro.

Citit 1528 ori Ultima modificare Duminică, 01 Mai 2022 23:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.