Cezar Dumitraşcu a obţinut media 10,00 după contestaţii

Cezar Dumitraşcu a obţinut media 10,00 după contestaţii
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Andrei Cezar Dumitraşcu este absolvent de gimnaziu la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" şi a reuşit să se numere printre candidaţii cu media 10,00 la Evaluarea Naţională, după ce a depus contestaţie la Limba şi literatura Română, unde primise nota 9,40. "La Matematică, ştiam că voi lua 10,00 imediat după ce am ieşit din examen, pentru că rezolvasem absolut tot. Însă nu m-a mulţumit deloc media de 9,40 la Română. M-am sfătuit şi cu doamna profesoară de la pregătire şi m-a îndemnat să fac contestaţie, ştiam că merit măcar 9,60", spune Cezar.

Acesta mai recunoaşte că, în timp ce la Matematică pregătirea pentru examen a mers foarte uşor, el fiind şi olimpic naţional la această disciplină, la Română a muncit mult mai mult pentru acest rezultat perfect. Cu o medie de 9,99 în cei patru ani de gimnaziu şi cu 10,00 la Evaluare Naţională, el se află printre primii în ierarhia admiterii, prin urmare ar putea alege orice profil. Va merge din toamnă la Matematică - Informatică, tot la CNVA, şi de dragul de a fi în aceeaşi clasă cu foştii colegi de la gimnaziu.

Secretul reuşitei sale e la îndemâna oricui: muncă foarte multă, nu doar în clasa a VIII-a. Cu toate acestea, spune că şi-a făcut timp şi pentru relaxare, pentru ieşirile cu prietenii şi pentru jocuri pe calculator.

Fiind un băiat meticulos, căruia nu îi place să sară peste etape, Cezar Dumitraşcu spune că nu s-a gândit încă ce va face după terminarea liceului, de vreme ce abia a ajuns la liceu. Crede însă că va alege Informatica, pentru că îi place foarte mult şi e un domeniu de viitor.

Citit 3924 ori Ultima modificare Marți, 05 Iulie 2022 20:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.