Două luni în plus pentru admiterea la liceu pentru elevii cu CES

Două luni în plus pentru admiterea la liceu pentru elevii cu CES
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Certificatul de orientare școlară și profesională poate fi depus la unitatea de învățământ din care provin candidații până la data de 9 iunie 2023, potrivit calendarului oficial al admiterii la liceu pentru elevii cu cerințe educaționale speciale (CES). Certificatul este emis de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională. Spre deosebire de anul școlar 2021-2022, perioada în care poate fi obținut și depus acest certificat a fost prelungită cu două luni.

Pe 8 mai vor fi afișate locurile distinct alocate în unitățile de învățământ de masă pentru candidații elevi cu CES. Potrivit ordinului care reglementează admiterea la liceu 2023, inspectoratele școlare județene alocă pentru elevii cu CES locuri distincte în unitățile de învățământ de masă, peste numărul de locuri repartizat respectivelor unități de învățământ, în limita a 1-2 locuri suplimentare la clasă.

În perioada 10-11 iulie are loc completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către candidații care solicită înscrierea pe locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a. Repartizarea elevilor cu CES la liceu se face pe 13 iulie 2023.

Citit 1273 ori Ultima modificare Marți, 20 Septembrie 2022 15:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.