Școala Nr. 29 din Galați, campioana colectării bateriilor uzate

Școala Nr. 29 din Galați, campioana colectării bateriilor uzate
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Șase școli din șase județe au câștigat premiile celei de-a doua etape a concursului național „Nicio baterie la gunoi – ediția 2022”, desfășurat de Asociația Volens, cu sprijinul Siscobat, în cadrul programului național de educație climatică Patrula de Reciclare. Echipele de profesori și elevi voluntari de la cele șase unități de învățământ și-au mobilizat comunitățile și au colectat cele mai mari cantități de baterii la nivel național.  

Premiul I a revenit Școlii Gimnaziale Nr. 29 din Galați (profesor coordonator, Florin Andronic), premiul II a fost obținut de Școala Gimnazială „Bethlen Gabor” din Odorheiu Secuiesc, iar premiul III a fost adjudecat de Colegiul „Nicolae Titulescu” din Brașov. De asemenea, mențiuni au fost obținute de Școala Gimnazială „Cezar Bolliac”, Sector 3, București, Școala Gimnazială „Traian”, Craiova și Școala Gimnazială Nr. 1 Valea Argovei, jud. Călărași.

Ediția din acest an a competiției dedicate bateriilor în Patrula de Reciclare a avut două etape – una dedicată creativității în comunicare, iar cealaltă cantităților colectate. La ambele categorii de premii s-au calificat 38 de echipe din grădinițe, școli și licee din 28 de localități și 21 de județe. Prin eforturile lor comune, aproape 3.000 de kg de baterii și acumulatori consumați au ajuns la reciclare.

Proiectul se află la a treia ediție și, deși primele două au avut loc în condițiile pandemiei COVID-19, a reușit să implice, în total, peste 80 de școli și să trimită la reciclare aproximativ 7.000 de kg de deșeuri de baterii și acumulatori.

Citit 1236 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Octombrie 2022 16:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.