Elevii de la Şcoala „Ştefan cel Mare”, la taifas cu bunicii

Elevii de la Şcoala „Ştefan cel Mare”, la taifas cu bunicii
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Generații. 8 decembrie a fost, pentru elevii Şcolii "Ştefan cel Mare", "Ziua călătoriilor în timp”, un motiv pentru un dialog între generații. Elevii clasei a II-a i-au invitat pe bunici la povești. Activitatea "La taifas cu bunicii" s-a desfășurat alături de patru cadre didactice din Portugalia, în cadrul Programului "Erasmus+" intitulat "Europa democratică e comunicativă". Fiecare bunic sau bunică a adus obiecte păstrate cu sfințenie de la părinții părinților lor, unele dintre ele având chiar şi peste 100 de ani. Rând pe rând, au vorbit despre valoarea sentimentală a fiecărui exponat în parte, explicându-le copiilor din ce erau confecționate, scopul utilizării, dar și corespondentul din zilele noastre. Prin gesturi, îmbrățișări, mângâieri, bunicii le-au oferit copiilor stabilitate emoțională şi încredere în sine. La rândul lor, nepoţii au interpretat melodii populare şi colinde la diferite instrumente muzicale sau vocal, transformând ziua în una de poveste.

Este interesant să vezi cât de încântați sunt elevii atunci când află mai multe despre identitatea lor. Acest lucru îi face să se creadă unici, speciali și mândri cu astfel de bunici.

Această activitate a fost un dar minunat făcut de sărbători celor care ne sunt sprijin mereu atunci când părintele este prea ocupat și nu mai are timp să zâmbească, să iasă la plimbare cu fetița sau băiețelul care vine de la școală, cei care ne arată că "n-avem timp" trebuie înlocuit cu "să ne facem timp pentru a fi bucurie unul pentru celălalt."

Cezarina Hardulea, învăţătoare la Şcoala "Ştefan cel Mare

Citit 1759 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Decembrie 2022 15:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.