Nimic nu este mai serios decât o joacă de copii

Nimic nu este mai serios decât o joacă de copii
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Elevii de clasa a VII-a de la Şcoala Nr. 29 au vizitat recent redacția ziarului "Viața liberă", cel mai important ziar local din oraș. Ei au avut astfel ocazia să descopere lumea jurnalismului și să afle cum se desfășoară procesul de elaborare a unei știri.

În cadrul vizitei, copiii au fost întâmpinați de jurnaliști cu experiență și li s-au prezentat diferite aspecte ale activității redacției. Au avut ocazia să vadă cum se desfășoară procesul de redactare, de la stabilirea subiectelor şi colectarea informațiilor până la scrierea și editarea articolelor. De asemenea, elevii au descoperit importanța surselor, au învățat cum să verifice veridicitatea informațiilor, pentru a se asigura că acestea sunt corecte și obiective. Au fost interesați de cât de important este să fie imparțiali și să ofere o perspectivă echilibrată asupra subiectelor prezentate. Pe lângă acestea, copiii au fost impresionați de cât de important este să se respecte etica jurnalistică și să se acorde atenție respectării drepturilor și libertăților individuale. Au aflat, de exemplu, că un ziarist trebuie să fie responsabil și să se asigure că informațiile prezentate nu încalcă legile sau normele morale.

Elevii au avut ocazia să viziteze departamentele de design și producție ale ziarului și să vadă cum se pregătesc paginile pentru tipar. Această experiență a fost una extrem de valoroasă pentru ei, deoarece au avut ocazia să vadă cum se transformă informațiile într-un produs finit și să înțeleagă cât de importantă este munca în echipă pentru a realiza acest lucru. 

Mulțumim echipei ziarului pentru ospitalitatea și disponibilitatea de care a dat dovadă în organizarea acestui eveniment și pentru că a transformat vizita copiilor la redacția ziarului "Viața liberă" într-o experiență educativă valoroasă, care i-a ajutat să înțeleagă mai bine importanța jurnalismului.

Cu puțin noroc, sperăm noi, profesorii de educație socială de la Şcoala Nr. 29, din rândurile elevilor de azi vor crește jurnaliștii imparțiali și dedicați de mâine.

Prof. Alexandra Lupașcu şi prof. Radu Vartolomei

Citit 1500 ori Ultima modificare Joi, 02 Martie 2023 13:26

1 comentariu

  • postat de MV
    Joi, 02 Martie 2023 19:15
    5.14.153.***
    Felicitări pentru inițiativă, domnule profesor!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.