Liceul Tehnologic „Carol I”, în parteneriat cu Colegiul Tehnic Feroviar din Bălţi

Liceul Tehnologic „Carol I”, în parteneriat cu Colegiul Tehnic Feroviar din Bălţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Reprezentanții încă unui liceu din Galați și-au dat mâna cu omologii lor din Republica Moldova. Recent s-a încheiat un acord de colaborare și înfrățire între Colegiul Tehnic Feroviar din municipiul Bălți, Republica Moldova şi Liceul Tehnologic „Carol I” din municipiul Galați, România.

„Parteneriatul educaţional angajează motivaţional participanţii, aduce un suflu mereu înnoitor în ceea ce priveşte posibilităţile de colaborare, cooperare şi de cunoaştere reciprocă. Activităţile propuse promovează capacitatea elevilor de a munci individual şi în echipă, iar stimularea creativităţii acestora în activităţi extracurriculare devine o prioritate a actului educativ în măsura în care se valorifică potenţialul neexploatat al copilului. Investiţia emoţională şi angajarea profundă se manifestă ca un liant real care motivează coeziunea, interacţiunea entuziastă, pozitivă, constructivă, benefică tuturor, pentru prestigiul şi mândria apartenenţei la colectivul din care facem parte”, ne-a declarat iniţiatoarea proiectului, prof. Liliana Leontiev, președinta Asociației Obștești „Luceafărul Răutului” din orașul Florești, raionul Florești, Republica Moldova. 

Aceasta susține că scopul proiectului este dezvoltarea unui mod de a gândi şi de a munci pentru cunoaşterea potenţialului creativ și  implicarea elevilor și a cadrelor didactice române și moldovene în activități comune în scopul promovării competenţelor, valorilor educaţionale şi a talentului. „Totodată, proiectul va contribui la dezvoltarea cooperării şi colaborării între cadrelor didactice implicate în parteneriat în vederea schimbului de idei, de experienţe pozitive şi a prezentării muncii elevilor prin mediatizare și, de asemenea, va valorifica și promova tradițiile și obiceiurile care ne caracterizează ca neam românesc”, a mai spus prof. Liliana Leontiev.

De asemenea, acordul are drept scop cooperarea bilaterală în domeniul pregătirii, instruirii cadrelor didactice şi a elevilor prin iniţierea şi demararea programelor comune. Colaborarea, de asemenea, vizează schimbul de experienţă între părţi în domeniul de organizare şi desfăşurare a meselor rotunde, întrunirilor, conferinţelor şi simpozioanelor tematice.

Citit 1150 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Martie 2023 14:08

1 comentariu

 • postat de Mihnea
  Sâmbătă, 25 Martie 2023 19:12
  5.13.220.***
  Nu ati gasit nici un colegiu de prestigiu din Europa sau SUA ca doar suntem membri UE si parteneri strategici ?
  4
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.