Proiect educațional despre Soare, la „Răsvan Angheluță”

Proiect educațional despre Soare, la „Răsvan Angheluță”
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Complexul Muzeal de Științele Naturii "Răsvan Angheluță" Galați pregătește un proiect educativ dedicat celor mici, cu tema "Să cunoaștem Soarele".

Evenimentul se va desfășura în perioada aprilie - iunie 2023 și va fi coordonat de muzeografa Iulia Cantoneanu, din cadrul compartimentului Observator Astronomic - Planetariu. Proiectul se adresează elevilor din clasele I-VIII și are ca scop învățarea și descoperirea aspectelor fascinante despre cel mai important corp ceresc din sistemul nostru solar.

Participanții la proiect vor avea ocazia să afle informații despre formarea Soarelui și activitatea sa, dar și despre cum se formează eclipsele solare sau influența și importanța sa asupra planetei Pământ. În plus, va exista și oportunitatea deosebită de a face observații solare în H-alpha, cu ajutorul unei lunete CoronadoSolarMax. Observația va fi posibilă doar în cazul în care condițiile meteorologice vor permite acest lucru, iar cerul va fi senin.

Cadrele didactice interesate pot suna la numărul de telefon 0742.798.472 în vederea obținerii unor informații suplimentare sau înscrierea elevilor.

"O inițiativă grozavă pentru copiii curioși și dornici să cunoască mai mult. Este foarte bine să le cultivăm gustul pentru știință de mici. E bine că sunt încurajaţi să cunoască lumea și să pună bazele unei culturi generale"’, ne-a declarat doamna Cristina, mamă a doi copii.

Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați organizează periodic astfel de proiecte și expoziții pentru educarea publicului și dezvoltarea unei înțelegeri mai bune a lumii înconjurătoare. Dintre proiectele aflate în desfășurare în acest moment amintim "Curiozități din lumea melcilor" și "Plasticul - ucigașul naturii".

 

Citit 1276 ori Ultima modificare Marți, 04 Aprilie 2023 09:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.