25 de unităţi de învăţământ la Bibliotecă, în „Şcoala altfel”

25 de unităţi de învăţământ la Bibliotecă, în „Şcoala altfel”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În perioada 27 februarie - 31 martie 2023, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” a sprijinit programul „Școala altfel”. Un număr impresionant de peste 2.400 de preșcolari și elevi, însoțiți de cadrele didactice de la 25 de unități de învățământ din municipiul și județul Galați, au trecut pragul instituției.

Elevii au făcut o călătorie interesantă prin lumea uimitoare a cărților, au participat la numeroase ateliere de lectură, vizite ghidate și jocuri interactive, au descoperit diversitatea cărților din bibliotecă, au cunoscut personaje de poveste, au inventat povești și au vizionat filmulețe educative și distractive. Bibliotecarii le-au prezentat un scurt istoric al instituţiei, dar și al clădirii în care funcționează aceasta, fostul Palat al Comisiei Europene a Dunării. Itinerarul a continuat cu descoperirea secțiilor de împrumut și aranjarea cărților la raft, a sălilor de lectură. Copiii s-au bucurat de incursiunea făcută în lumea cărților, mai ales că mulți dintre ei se aflau pentru prima dată într-o bibliotecă de asemenea dimensiuni, un mediu nou, neexplorat încă.

„Asigurăm colaboratorii și prietenii bibliotecii că vom fi, și pe viitor, un partener de nădejde, dedicat și vom rămâne mereu deschiși la dorințele și sugestiile colaboratorilor noștri”, a declarat Corina-Emanuela Tudorache, managerul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”:

Citit 1360 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Aprilie 2023 10:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.