Calificare la faza internaţională a Olimpiadei de Lingvistică

Calificare la faza internaţională a Olimpiadei de Lingvistică
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Galaţiul a fost recompensat cu două Menţiuni şi cu o calificare a unui elev la faza internaţională, în urma desfăşurării Olimpiadei de Lingvistică "Solomon Marcus", la Bucureşti, în perioada 31 martie - 2 aprilie 2023, la care au participat 11 elevi din judeţul nostru.

Radu Cristian Tulei, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", s-a calificat la etapa internaţională a Olimpiadei de Lingvistică (Asia Pacific Lingvistics Olympiad - APLO). Acesta a fost distins şi cu o Menţiune la faza naţională, la Secțiunea Performanță. Radu Cristian Tulei a fost pregătit de profesoarele Daniela Angelica Nistor şi Veronica Grigore.

Tot menţiune a primit şi eleva Ioana Ramba, de la Şcoala Nr. 29 (profesoare coordonatoare fiind Daniela Mera şi Dorina Nicoară Andrei).

În lotul pentru naţională s-au mai calificat: David Istavăr, de la Colegiul Naţional "C. Negri" (profesoare Mihaela Roşca şi Carmen Necula Vijelie); Robert Tăbăcaru, de la Şcoala Nr. 29 și Centrul de Excelență Galați (profesoare coordonatoare Cristina Bejan şi Antonela Cioroiu); Alexandru Pădurariu, de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" (profesoare coordonatoare Daniela Angelica Nistor şi Veronica Grigore); Victor Corcodel, de la Şcoala Nr. 22 și Centrul de Excelență (profesoare coordonatoare Florentina Gaiu şi Antonela Cioroiu); Rocsana Chetrone, de la Şcoala Nr. 29 (profesoare coordonatoare Cristina Bejan şi Maria Munteanu); Irina Necula, de la Şcoala Nr. 29 (profesoare coordonatoare Cristina Bejan şi Dorina Nicoară Andrei), David Bălan, de la Colegiul "C. Negri (profesoare coordonatoare Onorica Tofan şi Elena Gălii); Dragoş Radu, de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" (profesoare Daniela Angelica Nistor şi Laura Ionela Constandache); Alexandru Necula, de la Colegiul Naţional "C. Negri" (profesoare coordonatoare Cristina Ciobanu şi Mirela Grigore).

Lotul gălăţean a fost însoţit la Bucureşti de profesoara Mihaela Roșca.

Citit 3550 ori Ultima modificare Marți, 04 Aprilie 2023 10:15

1 comentariu

  • postat de Un părinte
    Marți, 04 Aprilie 2023 15:46
    109.166.134.***
    Poate se vor acorda premii și celorlalți participanți la olimpiadă, etapa județeană, așa cum s-a procedat la toate celelalte olimpiade.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.