Două treimi dintre elevii gălăţeni au promovat simularea Evaluării Naţionale

Două treimi dintre elevii gălăţeni au promovat simularea Evaluării Naţionale
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Rezultatele foarte proaste de la prima simulare a examenului de Evaluare Naţională, cea cu subiecte propuse la nivelul judeţului Galaţi, i-au pus pe gânduri pe elevi şi, pe ultima sută de metri, se pare că s-au apucat de învăţat. Astfel că, dacă la mijlocul lunii februarie, promovarea a fost de numai 44,3 la sută, la simularea cu subiecte realizate la nivel naţional, procentajul celor care au luat peste 5,00 la ambele probe a crescut la 70,96 la sută.

Aşa cum explica inspectorul general-adjunct Florin Andronic, subiectele concepute la nivelul judeţului la Matematică au fost ceva mai dificile decât cele care s-au dat la simularea naţională. Prin urmare, rata de promovare a crescut, la această disciplină, de la 30 la sută la 62,4 la sută. La Limba şi literatura română, rezultatele de la simularea naţională au fost uşor mai bune decât cele de la cea la nivel judeţean. În februarie, procentul de promovare a fost de 75 la sută, iar acum a crescut la 79,52 la sută.

Au fost şi elevi care au primit note maxime din partea evaluatorilor. Dacă la simularea judeţeană au fost numai patru de 10,00 la Matematică, acum numărul lor a crescut la 36. La Limba şi literatura română, doar un singur elev primise 10,00 în februarie, iar acum sunt opt.

Însă la Limba şi literatura română sunt foarte mulţi elevi cu note bune, între 8,00 şi 9,99. Dintre cei peste 4.000 de candidaţi care au susţinut simularea Evaluării Naţionale, peste 1.300 au luat note în intervalul precizat. La Matematică, însă, sunt ceva mai puţini elevi cu note cuprinse între 8,00 şi 9,99, doar 783 dintre ei reuşind această performanţă.

"Sunt mulţumit de aceste rezultate. Ne arată că pregătirile pentru examenul din vară au intrat în linie dreaptă. Acesta e nivelul la care ar trebui să fim acum, iar la vară sper că procentajul de promovare va creşte peste 80 la sută. În urma celor două simulări, elevii s-au acomodat deja cu atmosfera de examen, ştiu la ce trebuie să se aştepte, trebuie doar să continue pregătirea", a declarat inspectorul general-adjunct Florin Andronic.

Citit 1952 ori Ultima modificare Marți, 04 Aprilie 2023 09:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.