Elevi din Șendreni, în vizită „Erasmus” în Moldova

Elevi din Șendreni, în vizită „Erasmus” în Moldova
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În perioada 24-27 aprilie 2023, o delegație formată din zece elevi și două cadre didactice de la Școala Gimnazială Nr. 1 Șendreni se află la instituția parteneră din raionul Florești, sat Vărvăreuca, din Republica Moldova.

"Acțiunea se înscrie într-o serie de activități care s-au desfășurat lunar, pe parcursul întregului an școlar, în cadrul acordului de parteneriat "Valențe cultural-educative... dincolo de Prut", prin intermediul cărora elevii din cele două instituții au desfășurat activități legate de obiceiurile și tradițiile de peste an, prin intermediul cărora au fost promovate valori comune, s-au realizat schimburi de experiență, cunoaștere și practici în domeniul educațional", ne-a transmis directoarea școlii din Şendreni, Janina Bordeianu.

Evenimentul, derulat în cadrul Programului "Săptămâna verde", le-a dat prilejul elevilor să învețe ce înseamnă să gândești ecologic, să colecteze diferențiat deșeuri, să se implice în acțiuni de protecție a mediului, să planteze pomi și flori pentru a realiza un spațiu verde.

"Parteneriatul dintre cele două unități de învățământ s-a dovedit un demers de impact la nivelul celor două comunități rurale, dovadă fiind numărul mare de elevi, părinți și cadre didactice antrenate în derularea acestui proiect", a completat directoarea unității de învățământ.

 

Citit 963 ori Ultima modificare Joi, 27 Aprilie 2023 10:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.