Ajutorul pentru calculatoare se va acorda şi în 2023

Ajutorul pentru calculatoare se va acorda şi în 2023
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Guvernul a aprobat printr-o hotărâre acordarea ajutorului de 200 de euro pentru achiziţionarea unui calculator şi în anul 2023. Pot beneficia de acest sprijin financiar elevii şi studenţii, cu vârsta până în 26 de ani, care provin din familii care au venitul brut pentru fiecare membru mai mic sau egal cu 500 de lei.

Pentru a obţine acest ajutor, solicitanţii vor completa o cerere-tip pe care o vor depune la instituţia de învăţământ pe care o frecventează. Cererile vor fi însoţite de următoarele documente: copie după certificatul de naştere sau după buletinul elevului sau studentului, copie după buletinul părintelui (pentru elevi), copie după actele de identitate ale celorlalţi membri ai familiei, adeverinţă de la instituţia de învăţământ din care să rezulte calitatea de elev sau student, acte doveditoare pentru veniturile familiei. De asemenea, dosarul trebuie să cuprindă o declaraţie pe propria răspundere a părintelui sau a solicitantului dacă are peste 18 ani, prin care să-şi asume faptul că venitul nu depăşeşte plafonul stabilit de lege, pentru elevi, adeverinţă de la şcoală cu situaţia şcolară din anul anterior, iar pentru studenţi, adeverinţă care să ateste că a promovat minimum 45 de credite în anul anterior depunerii cererii, adeverinţă din care să rezulte numărul de absenţe nemotivate.

Citit 997 ori Ultima modificare Luni, 08 Mai 2023 07:47

1 comentariu

  • postat de Iancu Jianul
    Luni, 08 Mai 2023 10:18
    5.13.218.***
    Inflatia a crescut , tot 200E ca acum 15 ani!??? Stiu ca montasem ceva sisteme de genul demult... inaptii astia au verificat preturile actuale? Macar un 250E...
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.