Modificări de ultimă oră la Evaluarea Naţională şi admitere la liceu

Modificări de ultimă oră la Evaluarea Naţională şi admitere la liceu
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Ministerul Educaţiei a modificat, pe ultima sută de metri, din cauza grevei profesorilor, Metodologia de organizare a Evaluării Naţionale la clasa a VIII-a şi a admiterii la liceu, astfel încât examenul să se poată susţine, iar Admiterea să poată avea loc, chiar dacă protestul se va întinde până în 6 iunie, când începe înscrierea pentru examen. 

Atât la Evaluarea Naţională, cât şi la Admitere, numărul de membri din comisii a fost crescut, astfel încât, dacă unii profesori participă la grevă, aceştia să poată fi înlocuiţi de colegi care n-au aderat la protest. În acelaşi timp, prin noile modificări, preşedinţi ai celor două comisii, în afară de directori şi directorii-adjuncţi care erau şi până acum, pot fi şi membri ai consiliului de administraţie din unitatea de învăţământ. 

Peste 70 la sută dintre angajaţii şcolilor din judeţul Galaţi, dar şi din ţară, au anunţat că vor intra în grevă pe termen nelimitat, începând de luni, 22 mai, din cauza nemulțumirilor salariale.

Citit 7445 ori Ultima modificare Luni, 22 Mai 2023 00:13

1 comentariu

  • postat de Realitatea
    Marți, 23 Mai 2023 10:20
    93.122.248.***
    Nemulțumirilor salariale se rezolvă prin înlocuirea celor 7.000 lei/lună cu rezultatul la examen al elevilor și competența profesorilor --- În școlile care obțin ZERO, profesorii incompetenți au dreptul la salariul minim --- Acesta se numește Corect salariile in functie de munca.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.