Probele de competențe de la bacalaureat, decalate din cauza grevei

Probele de competențe de la bacalaureat, decalate din cauza grevei
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Continuarea grevei personalului din învăţământ a dus la decalarea probelor de competențe de la bacalaureat, care ar fi trebuit să înceapă pe 12 iunie, iar acum vor demara pe 14, potrivit edupedu.ro.

Această decizie va duce din păcate la o întârziere a finalizării examenului de Bacalaureat, iar elevii care vor să studieze în străinătate şi-ar putea pierde locurile. O altă variantă vehiculată a fost ca mediile de la materiile respective să fie echivalate cu probele de competențe, ceea ce ar fi oferit o imagine completă a performanţelor lor de pe parcursul anului. Elevii au muncit din greu pe parcursul anului școlar pentru a obține rezultate bune și pentru a-și consolida cunoștințele și abilitățile în diverse domenii. O posibilă echivalare a competențelor cu mediile obținute oferă o imagine completă a progresului și performanței lor de pe parcursul anului, dar, cel puţin în acest moment, decalarea probelor de competenţe o exclude. 

Consiliul Județean al Elevilor Galați a dat publicităţii, într-un comunicat de presă, o poziție referitoare la situația creată. „Această grevă nu duce decât la prelungirea anului și riscul ca elevii din an terminal să piardă locurile la facultățile din străinătate. Această grevă trebuie să ia sfârșit, deoarece este vorba de sute de mii de elevi care sunt afectați de situație. Înțelegem și respectăm decizia cadrelor didactice, dar totuși nu trebuie să uităm de faptul că și elevii au un rol foarte important în sistemul educațional, iar dacă aceștia nu sunt bine pregătiți pentru aceste examene riscă să își afecteze planurile de viitor. Tot ce vrem este ca greva să ia sfârșit și așa cum și noi respectăm decizia profesorilor să existe bunăvoință și din partea acestora cu privire la situațiile a câteva sute de mii de elevi”, se precizează în document.

 

Citit 1612 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 17:59

2 comentarii

  • postat de Akbar
    Vineri, 09 Iunie 2023 17:16
    5.13.172.***
    Bau-Bau, stai jos. Nota 4.
    0
    0
  • postat de Bau-Bau
    Vineri, 09 Iunie 2023 06:25
    86.124.202.***
    Dragi elevi ce coalizati cu HOTII din Parlamentul Romaniei, se va intoarce roata si atunci cand toata lumea vă va spune ca aveti dreptul dar nu vrem sa aveti si voi parte de tratament echitabil, atunci sa vă vedem!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.