Consiliul Județean al Elevilor Galați, despre problemele şcolii

Consiliul Județean al Elevilor Galați, despre problemele şcolii
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Cea mai recentă Adunare Generală a Consiliului Județean al Elevilor Galați, desfăşurată pe 6 iunie 2023, la sediul Prefecturii Galaţi, le-a oferit tinerilor participanţi oportunitatea de a dezbate probleme-cheie legate de sistemul educațional, de a-și exprima preocupările și de a face propuneri în vederea îmbunătățirii experienței lor în școală.

Primul punct pe ordinea de zi a fost greva profesorilor, participanții discutând despre situația delicată determinată de protestele cadrelor didactice și impactul acesteia asupra procesului de învățământ. Dezbaterile s-au axat pe găsirea unor soluții care, în viitor, să minimizeze impactul negativ asupra elevilor. Tinerii au sugerat şi o serie de modalități de consolidare a dialogului între profesori și elevi, în vederea prevenirii unor astfel de situații.

Subiectul "Structura anului școlar 2023-2024 în România" a generat discuții aprinse referitoare la încărcarea excesivă a programului școlar, precum și asupra modului în care structura anului școlar poate fi adaptată pentru a permite un echilibru între activitățile academice și cele extracurriculare. Elevii și-au exprimat opiniile cu privire la importanța vacanțelor regulate și a timpului liber pentru dezvoltarea lor personală și socială.

În ceea ce priveşte feedbackul activităţii Consiliului Județean al Elevilor, participanții au prezentat sugestii referitoare la inițiativele organizaţiei pe parcursul mandatului.

Citit 1142 ori Ultima modificare Vineri, 16 Iunie 2023 10:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.