Subiecte accesibile și la proba de matematică a Evaluării Naţionale

Subiecte accesibile și la proba de matematică a Evaluării Naţionale
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

A venit vacanța și pentru absolvenții de clasa a VIII-a, care au susținut miercuri examenul la matematică din cadrul Evaluării Naţionale

Aceasta a fost ultima probă din cele două pe care elevii trebuie să le promoveze pentru a fi admiși la liceu.

Și la această probă subiectele au fost accesibile, profesorii de matematică apreciind că un elev ar fi putut cu ușurință să ajungă la nota 7.00.

Miercuri, în jurul orei 11,00, la școlile generale din oraș, unde s-a desfășurat examenul de matematică, părinții erau adunați în număr foarte mare, așteptând ca elevii să iasă de la examen. "Așteptăm. Deja au ieșit câțiva copii. Din ce am văzut noi pe internet, subiectele nu au fost foarte grele. Acum depinde și de ei, au avut și emoții", ne-a spus o mamă, care își aștepta copilul în fața Liceului de Arte din Galați. Aceasta ne-a mai spus că emoțiile abia acum încep și că vor dura până la afișarea rezultatelor. La polul opus, candidații au ieșit optimiști din sălile de examen. "A fost mai ușor decât la română. Cred că o să iau note mari și o să intru la liceul pe care mi-l doresc", ne-a spus Mihai, un elev care abia ieșise de la matematică și își căuta cu privirea mama, care îl aștepta la poartă.

Examen fără evenimente deosebite

Profesorul Florin Andronic, inspector școlar general adjunct și președinte al comisiei de examen, ne-a declarat prin telefon că nu au fost niciun fel de evenimente care să pună în pericol buna desfășurare a probei. "Au fost prezenți 3.804 elevi, iar 187 au fost absenți. Nu s-au înregistrat evenimente neplăcute. Acum, la sediul ISJ Galați, se predau lucrările care vor fi trimise la corectat. Deja la română se corectează de marți dimineață, iar mâine va începe corectarea și la matematică", ne-a explicat Florin Andronic.

Subiecte accesibile

Am vrut să aflăm şi cum i s-au părut subiectele unui profesor de specialitate, aşa că i-am solicitat părerea Claudiei Pascariu, profesoară de matematică la Școala Gimnazială "Mihail Sadoveanu" din Galați. "Subiectele I și II au fost simple, accesibile. Ar trebui ca toți elevii să facă de nota minim 7. La subiectul al III-lea, singurul punct dificil, care i-a încurcat, a fost 5b. De asemenea, pe mulți elevi i-a pus în încurcătură subiectul 2b, neavând rezultatul expresiei, li s-a părut ciudat de ce apare E(x) altă valoare, nefiind atenți la cerință «suma soluțiilor ecuației». Subiectul 3b, cu funcții, dacă ar fi fost distanță de la origine la grafic, ar fi fost mai ușor pentru elevi, distanța de la punct la grafic implicând asemănare sau aria în două moduri e mai dificil. În concluzie, subiectele au fost accesibile, sunt elevi care au rezolvat de 10, urmează să vizualizeze baremul, pentru a nu fi penalizați la detalii. Trebuia să existe o departajare și o să fie", ne-a spus profesoara Pascariu.

Părinții și elevii vor afla rezultatele finale la Evaluarea Naţională pe data de 4 iulie.

Citit 1777 ori Ultima modificare Joi, 22 Iunie 2023 17:22

3 comentarii

  • postat de Un dascăl
    Joi, 22 Iunie 2023 05:31
    109.166.132.***
    Când suntem conduși de repetenți, exmatriculați și cu diplome fabricate(a se vedea CV-ul lui Ciolacu și alții), vrei să vezi performanță ?
    0
    0
  • postat de Manole
    Miercuri, 21 Iunie 2023 22:23
    213.233.108.***
    1 + x = 2; x = ?
    Și așa ajungem studenți cu DOSAR cu șină.
    0
    0
  • postat de traim intr-o minciuna
    Miercuri, 21 Iunie 2023 20:50
    89.39.81.***
    asta e strategia prin care se inchide gura parintilor.....copiii i-au note mari, parintii sint fericiti. greva nici nu a fost.....
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.