Un an de liceu în SUA prin Programul FLEX

Un an de liceu în SUA prin Programul FLEX
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În perioada 1 august - 28 septembrie, elevii de liceu din România care visează să studieze un an în Statele Unite ale Americii pot începe procesul de înscriere pentru Programul Future Leaders Exchange (FLEX) 2024-2025.

Programul, inițiat în 1992 de către Congresul Statelor Unite, împlinește acum 30 de ani de existență și are ca obiectiv promovarea înțelegerii reciproce între cetățenii americani și ai altor țări, oferind astfel oportunitatea elevilor de liceu să învețe mai multe despre SUA și să împărtășească cultura și valorile țărilor lor de origine cu comunitatea americană.

Până în prezent, FLEX România a acordat sute de burse către elevi din mai multe județe ale țării, oferindu-le șansa unică de a trăi experiența învățământului american la cele mai prestigioase licee din state precum Washington, Texas, Colorado, California, Hawaii, Iowa și Florida. Unul dintre avantajele acestui program este că participarea este gratuită, iar toate costurile sunt acoperite de Departamentul de Stat al SUA. Trei asemenea elevi care au putut studia în SUA timp de un an au provenit din județul Galați, potrivit informațiilor oferite de responsabilul de program pentru România,  Eliza Chirilă-Pop. 

Se pot înscrie elevii născuți între 15 iulie 2006 și 15 iulie 2009, care vor fi în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a în anul școlar 2023-2024 și care studiază engleza la liceu. Pentru a fi eligibili, candidații trebuie să îndeplinească, de asemenea, criteriile necesare obținerii vizei SUA și să nu fi petrecut mai mult de trei luni în SUA în ultimii cinci ani. 

Aplicațiile se transmit exclusiv online,  în perioada  1 august - 28 septembrie 2023 (ora 23:59). Formularul de înscriere este disponibil aici: https://ais.americancouncils.org/flex.

Elevii selectați vor avea oportunitatea de a-și petrece un an școlar în SUA, beneficiind de un program educațional excelent și de o experiență de viață inestimabilă. Pe parcursul anului, aceștia vor putea trăi și interacționa cu o familie americană, dezvoltându-și abilitățile lingvistice și sociale, precum și înțelegerea culturală.

Pentru cei care vor avea privilegiul de a fi selectați pentru această experiență de neuitat, anul petrecut în SUA va fi recunoscut și echivalat la întoarcerea în România, asigurând astfel continuitatea studiilor.

Informații complete despre program sunt disponibile la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  și pe site-ul American Councils România  www.americancouncils.ro

Citit 1449 ori Ultima modificare Marți, 08 August 2023 08:36

1 comentariu

  • postat de Lasati-ne ....
    Joi, 10 August 2023 06:08
    108.245.201.***
    Nu e nici o smecherie in....SUA ..Mai bine invatati acasa. Aia sunt la pamant cu scoala . Dar cu iarba si drogurile #1...lgbtweirdos la fel ....
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.