Peste 850 de candidați la sesiunea a doua a bacalaureatului

Peste 850 de candidați la sesiunea a doua a bacalaureatului
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În liceele din Galați a început forfota pentru a doua etapă a examenului de bacalaureat, sesiunea august 2023. Aceasta este dedicată candidaților care fie nu au promovat cel puțin un obiect în prima sesiune sau care nu s-au putut prezenta la examen din cauza faptului că nu au încheiat anul școlar, fiind corigenți.

Astfel, perioada 7-11 august este destinată calculării, de către comisiile și secretariatele școlilor, a mediilor și echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență din cadrul probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale la Examenul Național de Bacalaureat 2023. Acest lucru este posibil, doar după ce candidații care doresc să susțină proba examenului de bacalaureat din toamna lui 2023 și-au exprimat în scris solicitarea, în perioada 17-24 iulie 2023. La această etapă pot participa inclusiv candidații care au promovat examenele de corigențe programate în luna iulie, din cauza cărora aceștia nu au putut participa la prima etapă a examenului. 

Sesiunea a doua a va debuta, pe 16 august 2023, cu proba scrisă la limba și literatura română (proba E.a). Pe 17 august candidații vor susține proba obligatorie a profilului (proba E.c), iar pe 18 august va avea loc proba la alegere a profilului și specializării (proba E.d). Pe 21 august 2023, candidații aparținând minorităților vor susține proba scrisă la limba și literatura maternă. Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor (12,00 - 18,00) se vor face pe 25 august 2023, iar între 26 și 28 august 2023 se vor soluționa contestațiile. Astfel că, pe 29 august 2023, pe site-ul bacalaureat.edu.ro., vor fi afișate rezultatele finale. Menționăm faptul că probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal şi probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin Ordinul nr. 4.438/12.06.2023, emis ca urmare a grevei profesorilor din luna mai. 

La Galați, membrii comisiei de bacalaureat își așteaptă absolvenții în trei centre. „La această sesiune de bacalaureat, la Galați, s-au înscris 861 de candidați, pentru care s-au amenajat trei centre de examen”, ne-a declarat inspectorul Adrian Silivestru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Galați.

Citit 1742 ori Ultima modificare Vineri, 25 August 2023 15:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.