Elevii gălățeni au învățat despre cyberbullying de la polițiști

Elevii gălățeni au învățat despre cyberbullying de la polițiști
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

La finele lunii iulie, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, s-a desfășurat o activitate de informare și conștientizare cu privire la cyberbullying și violarea vieții private, având drept scop protejarea elevilor împotriva riscurilor din mediul online. Activitatea, susținută de ofițeri din cadrul Biroului Siguranța Școlară, un avocat din cadrul Baroului Galați și cu sprijinul Consiliului Județean al Elevilor Galați, a urmărit să educe tinerii cu privire la formele de manifestare a cyberbullying-ului, consecințele acestuia și să-i învețe să-și protejeze intimitatea și drepturile personale în lumea digitală.

Hărţuirea online, o amenințare reală pentru elevi

Cyberbullying-ul reprezintă actul de hărțuire, intimidare, jignire sau amenințare prin intermediul tehnologiei și al platformelor online. Această formă de agresiune are consecințe grave asupra sănătății mentale și emoționale a victimelor și poate afecta semnificativ performanța școlară și stima de sine a acestora.

Forme de manifestare și consecințe

Ofițerii din cadrul Biroului Siguranța Școlară au expus elevilor formele de manifestare a cyberbullying-ului, care includ mesaje amenințătoare, postări defăimătoare, distribuirea de imagini sau videoclipuri cu caracter privat fără acordul persoanei afectate și multe altele. Au fost discutate și consecințele legale ale acestor acțiuni, subliniindu-se că cyberbullying-ul poate fi pedepsit conform legilor în vigoare.

Infracțiunea de violare a vieții private

Laurenţiu Onosă, avocat din cadrul Baroului Galați, le-a prezentat elevilor informații esențiale cu privire la infracțiunea de violare a vieții private. Violarea intimității unei persoane, prin accesul neautorizat la date personale sau difuzarea lor fără acord, poate atrage sancțiuni penale și civile. Elevii au fost îndemnați să acorde o atenție sporită protejării vieții private, să-și protejeze datele personale și să nu participe la răspândirea informațiilor private despre alți indivizi.

Consiliul Județean al Elevilor, susținător activ al campaniei

Consiliul Județean al Elevilor Galați a fost un partener important în această campanie județeană de informare. Prin implicarea lor activă, elevii au avut posibilitatea să pună întrebări, să împărtășească experiențe și să ia parte la discuții interactive. Astfel, tinerii au dobândit o mai bună înțelegere a riscurilor online și a măsurilor de prevenție.

Citit 1138 ori Ultima modificare Miercuri, 09 August 2023 06:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.