Ce cred elevii despre subiectele de la simulările pentru bacalaureat

Ce cred elevii despre subiectele de la simulările pentru bacalaureat
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Cu ocazia simulărilor județene pentru examenul de bacalaureat, desfășurate acum câteva zile, elevii din anii terminali și-au verificat cunoștințele, în această etapă crucială a pregătirii lor

Simularea probei la Limba şi literatura română a avut loc pe 29 ianuarie 2024. Unii elevi consideră că subiectele au reflectat în mod corect programa, oferindu-le oportunitatea de a-și pune în valoare competențele lingvistice, alții au avut dificultăți în gestionarea timpului, exprimându-și nevoia unei mai bune pregătiri, pentru a aborda cu succes proba la examenul real.

Proba scrisă obligatorie a profilului a avut loc pe 30 ianuarie. Unii elevi au considerat că subiectele au fost echilibrate și au reflectat adecvat ceea ce au învățat în ultimii ani. Alții au remarcat anumite provocări și au subliniat necesitatea unei mai bune alinieri între programa școlară și conținutul testelor.

Proba la alegere a profilului şi specializării a avut loc pe 31 ianuarie, iar unii elevi au subliniat importanța unei pregătiri solide. De exemplu, la proba de Logică și argumentare, elevii au întâmpinat dificultăți din cauza "capcanelor" subiectului.

Iată și două dintre opiniile elevilor despre simulare:

Diana Maria Onosă (CNMK): "Consider că simulările au fost necesare pentru a-i ajuta pe elevi să-și testeze cunoștințele și să își afle nivelul de pregătire, pentru a ști ce să îmbunătăţească. Subiectele au fost dificile, dar nu imposibile. Necesită clar pregătire din timp, dar pot spune că m-au ajutat să îmi dau seama cum funcționează acest examen și ce am de îmbunătățit pentru următoarea simulare și pentru examenul de bacalaureat".

Bogdan Baltag (LTME): "În urma simulărilor, pot spune că am fost surprins. Mă așteptam să fie greu, enervant sau frustrant, dar nici chiar aşa. La Limba română, am avut situația neplăcută să primim o nuvelă, deşi ne aşteptam la poezie. La Matematică, însă, în comparație cu Limba română, unde trebuia să tocim, s-a dat un subiect extrem de greu de rezolvat. La Informatică, în schimb, pot spune că s-au revanşat, cu un subiect chiar plăcut".

Comunicarea rezultatelor este programată pentru 16 februarie 2024.

Citit 2051 ori Ultima modificare Marți, 06 Februarie 2024 10:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.