Municipiul Galați, în Rețeaua globală UNESCO

Municipiul Galați, în Rețeaua globală UNESCO
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Municipiul Galați a fost inclus în prestigioasa Rețea globală UNESCO a ”Orașelor care învață”, din care fac parte 356 de orașe din întreaga lume, între care Liège (Belgia), Lille (Franța), Bratislava (Slovacia) sau Manchester (UK), anunță Primăria.

Rețeaua globală UNESCO a ”Orașelor care învață” (UNESCO Global Network of Learning Cities - GNLC) este o rețea internațională care cuprinde orașe ce promovează cu succes învățarea pe tot parcursul vieții în comunitățile lor. Noile orașe au fost adăugate rețelei la recomandarea unui juriu de experți în domeniu.

Ca participant la Rețeaua globală UNESCO a ”Orașelor care învață”, municipiul Galați este pregătit să contribuie la agenda globală, incluzivă, echitabilă și de calitate a educației pentru toți. Municipiul Galați va promova în continuare parteneriate cu organizații ale societății civile, companii, instituții culturale și lideri din comunitate pentru a crea oportunități de învățare, pentru a împărtăși resurse și a promova participarea activă.

„Orașul nostru a evoluat mult în acești ani, iar includerea în Rețeaua UNESCO este în același timp o mândrie și o recunoaștere a eforturilor fiecăruia dintre noi. Avem la Galați un adevărat record de investiții în școli, susținem performanța și excelența în educație și facem totul pentru siguranța accesului tuturor la educație, susținând învățarea pe tot parcursul vieții în comunitatea noastră”, a declarat primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu.

Citit 2421 ori Ultima modificare Vineri, 16 Februarie 2024 10:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.