Omagiu mamei, de la mic la mare, la Şcoala Nr. 16. Activități practice dedicate Zilei de 8 Martie. (FOTO și VIDEO)

Omagiu mamei, de la mic la mare, la Şcoala Nr. 16. Activități practice dedicate Zilei de 8 Martie. (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Elevi, profesori, părinți și bunici s-au adunat, vineri, în sălile de clasă de la Școala Gimnazială Nr. 16 Galați, pentru a aduce, prin activitățile derulate, un elogiu celei mai dragi ființe, mama. Astfel, la activități au participat și instructoarele educative din cadrul Asociației Multifuncționale Filantropice "Sf. Spiridon", care au realizat obiecte decorative specifice momentului împreună cu elevii, mari și mici, în cinstea „mamei” și a zilei de 8 martie. 

Preșcolarii au pregătit pentru mămici "Dulceață de suflet pentru mama!" și o figurină în formă 3 D. Obiectele obținute au fost vesele, divers colorate și decorate, ilustrând nu numai personalitatea fiecărui copil, dar și dragostea necondiționată și sinceră pe care o poartă în suflet mamei.

Elevii de la pregătitoare și clasa a IV-a și-au intitulat activitatea „Din inimă pentru mama”. Aceștia și-au unit ideile și abilitățile și au creat activitatea „Din inimă pentru mama”. Așadar, copiii au vrut să păstreze vie amintirea acestei minunate zile în care au lucrat împreună cu mama, confecționând un tablou unde dragostea pentru mama, reprezentată printr-o inimă, să simbolizeze emoția eternă.

„Flori pentru mama și bunica” au oferit la unison micuții clasei I A, pentru care ziua femeii este o zi specială așa cum este și femeia: mama, bunica și mătușa. Tot în cinstea mamei au lucrat și elevii clasei I B, care au realizat felicitări pentru ființele dragi din viața lor. Felicitarea este astfel concepută încât să sintetizeze o seria de tehnici specifice prin colaj și să fie o provocare a ingeniozității copiilor, aplicându-se efecte deosebite ce vor da strălucire și culoare felicitărilor create de elevi.

„Mama, cea mai minunată ființă!” au spus și elevii de la clasa a II-a. Atât părinții, cât și copiii au fost supuși mai multor provocări. Tot din dragoste pentru mame sau  bunici, au lucrat și restul elevilor școlii, îndrumați de profesoare și ajutați de mămicile vizibil emoționate. Clasele a VII-a B și a VI-a conduse de doamnele profesoare Cristina Acasandrei și Anișoara Constantin și-au desfășurat activitatea în mirosul inconfundabil al lavandei. Alături de cele două cadre didactice, copiii au confecționat buchete inedite, pe care le-au oferit cu multă iubire celor dragi. Nici elevii de la clasele a  VII-a A nu s-au lăsat mai prejos, realizând, pentru ființele dragi lor, „Craftul primăverii”, pentru a consolida relația dintre elevi și părinții acestora. Îndrumați de profesorul de limba engleză, elevii cei mai mari ai școlii, care curând vor fi liceeni, și-au dovedit abilitățile în cadrul activității intitulate „Ceaiul de la ora 10”, în care, într-o atmosferă relaxantă, întreținută de un ceai englezesc asortat cu un fursec, au confecționat brățări cu numele unui coleg pe care îl apreciază cel mai mult, ca amintire pentru anii de școală petrecuți împreună sau cu numele mamei lor, în semn de respect și prețuire.

Munca în echipă, imaginația și creativitatea atât a profesorilor cât și a elevilor și a părinților a fost salutată și apreciată de directoarea unității de învățământ, profesoara Mariana Mogoș. Aceasta a menționat faptul că evenimentul de pe 8 martie este deja o tradiție pentru școala lor, fiind deja la cea de a 12-a ediție, în care părinți, copii și profesori își dau mâna și realizează lucruri minunate.

Media

Citit 1734 ori Ultima modificare Vineri, 08 Martie 2024 18:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.