Profesorul Dima Istrate a coborât ancora carierei didactice

Profesorul Dima Istrate a coborât ancora carierei didactice
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

La Liceul Tehnologic "General de Marină Nicolae Dumitrescu Maican" joi, 14 martie 2024, este  prilej de mare sărbătoare. Toată suflarea unității de învățământ, cu emoții și bucurie în suflete, îi va aduce mulțumiri și aprecieri pentru cei peste 40 de ani de activitate didactică profesorului Dima Istrate, ajuns la ceasul pensionării. Un profesor nu iese niciodată la pensie, pentru că lecțiile predate continuă să lucreze veșnic în mintea și în inimile elevilor săi.

Cu o activitate didactică susținută, cu multă dăruire și pasiune pentru meseria de dascăl, investind timp și energie în proiectele liceului, lucrând continuu cu elevii, pentru a-i motiva și pentru a le insufla respectul și responsabilitatea față de meseria aleasă, cea de marinar, profesorul Dima Istrate a contribuit considerabil la consolidarea actului educațional de la Liceul de Marină, făcând din colegii săi familia de la școală, căreia i-a fost devotat peste 40 de ani.

Profesorul Dima Istrate este absolvent al Liceului de Marină, promoţia 1978, specialitatea Navigaţie, făcând parte dintr-o generaţie de specialişti şi comandanţi de navă. Și-a continuat studiile la Institutul de Marină "Mircea cel Bătrân" din Constanţa, absolvind în anul 1982. Din decembrie 1983, proaspătul absolvent de studii superioare a devenit profesor la Liceul de Marină Galați, pe care îl absolvise și de care se simțea atașat, dedicându-se cu pasiune și devotament carierei didactice, devenind, în scurt timp, respectat şi apreciat.

În perioada 1995-2012, profesorul Dima Istrate a ocupat funcția de director adjunct al unității de învățământ, fiind un bun mentor pentru colegii săi, un conducător aplecat mereu către nevoile elevilor și susținător al colegilor, care a condus cu precizie și curaj învățământul de marină din oraș. Anii dăruiţi nobilei meserii de dascăl i-au adus respect şi firească preţuire din partea absolvenţilor şi colegilor de cancelarie.

"Şirul gândurilor alese este lung. Cu siguranţă că spre noul început al vieţii de pensionar, domnul profesor păşeşte cu încredere şi cu mulţumirea lucrului bine făcut şi a unei cariere împlinite. Vă mulţumim, domnule profesor, pentru bucuria şi răbdarea cu care i-aţi vegheat timp de decenii pe fiecare dintre elevii dumneavoastră şi drept răsplată vă adresăm nădejdea ca Bunul Dumnezeu să vă ţină sănătos şi să vă dea ani mulţi şi fericiţi de pensie!", îi transmit profesorului Dima Istrate foștii și actualii săi colegi de cancelarie, asigurându-l de înalta lor prețuire.

Citit 6771 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Martie 2024 21:19

2 comentarii

  • postat de IRFAN DAKUR
    Marți, 19 Martie 2024 03:12
    104.129.205.***
    da de marina , marina scrumbie adusa din Delta
    3
    2
  • postat de Rodax
    Vineri, 15 Martie 2024 15:46
    92.83.34.***
    General de marină? Eu știam că la marină cel mai mare grad e cel de Amiral.
    3
    4

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.