Elevii revin în bănci, așteptând vacanța mare

Elevii revin în bănci, așteptând vacanța mare
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

După vacanța de primăvară, care a inclus și cele trei zile de Paște, elevii se vor întoarce, miercuri  8 mai, în bănci, pentru ultimul modul din acest an școlar. Așadar, în mijlocul săptămânii, miercuri, clopoțelul va suna din nou pentru a vesti sfârșitul perioadei de vacanță. Cursurile din modulul cinci al anului școlar 2023-2024, care vor debuta pe 8 mai, se vor încheia pe 21 iunie 2024, când va începe cea mai râvnită vacanță, cea mare.

Din punct de vedere al examenelor programate în această perioadă, putem spune că în ultimul modul, elevii claselor II-VI vor susține Evaluările Naționale.

Așa cum ne-am obișnuit deja, acestea conțin itemi de la mai multe discipline, sub formă de teste grilă, iar rezultatele acestora nu se trec în catalog, ele fiind orientative pentru a stabili nivelul de cunoștințe cu care elevii vor trece în anul școlar următor. Dacă învățăceii mai mici pot răsufla ușurați, cei mari, absolvenții claselor a VIII-a și a XII-a se pregătesc deja pentru examenele de admitere la liceu și pentru bacalaureat. Pentru a veni în sprijinul acestora, reprezentanții Ministerului Învățământului au decis ca ultimul modul al anului școlar în curs să se termine mai devreme pentru absolvenți.

Astfel, elevii de clasa a VIII-a se vor întoarce în bănci miercuri pentru ultimele pregătiri înaintea examenului de Evaluare Națională și vor finaliza școala pe 14 iunie, iar pe 25 iunie aceștia vor susține prima probă a Examenului de Evaluare Națională. Elevii de clasa a XII-a vor veni la școală până pe 7 iunie, urmând ca prima probă a examenului de bacalaureat 2024 să aibă loc pe 1 iulie.

Citit 2214 ori Ultima modificare Marți, 07 Mai 2024 09:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.