Elevi din Galați solicită prioritizarea educației în campania electorală

Elevi din Galați solicită prioritizarea educației în campania electorală
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Consiliul Județean al Elevilor din Galați a lansat o scrisoare deschisă către toate partidele politice din județ, cu ocazia alegerilor locale programate pentru data de 9 iunie. Această inițiativă vine ca un răspuns la multiplele provocări cu care s-a confruntat sistemul educațional românesc în ultimii ani, de la trecerea bruscă la învățământul online în timpul pandemiei, la subfinanțarea cronică și până la cea mai mare grevă a profesorilor din ultimele două decenii.

În scrisoare, elevii le cer politicienilor să își asume responsabilitatea pentru îmbunătățirea educației printr-o serie de măsuri concrete. Printre solicitările principale se numără reducerea abandonului școlar, sprijinirea proiectelor educaționale, promovarea unei educații incluzive de calitate, modernizarea infrastructurii școlare și implementarea unor programe de prevenire a sarcinilor nedorite și a consumului de droguri în rândul tinerilor.

Consiliul Județean al Elevilor subliniază importanța implicării active a autorităților locale în susținerea și dezvoltarea unui sistem educațional robust și echitabil. „Lupta și eforturile pentru a construi un sistem educațional centrat pe nevoile elevilor este departe de a fi câștigată,” afirmă reprezentanții elevilor, făcând apel la politicieni să demonstreze că le pasă de viitorul tinerilor prin semnarea scrisorii de angajament.

Elevii atrag atenția asupra unor statistici îngrijorătoare, precum numărul mare de elevi care abandonează școala și rata ridicată a analfabetismului funcțional. Ei subliniază că performanțele elevilor români la testele PISA sunt printre cele mai slabe din Uniunea Europeană, ceea ce evidențiază necesitatea unor măsuri urgente și eficiente.

Citit 1006 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Mai 2024 10:01

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro