Camera de detenție pentru elevi, o decizie care nu se poate aplica

Camera de detenție pentru elevi, o decizie care nu se poate aplica
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Elevii care pe 9 septembrie vor intra în clase pentru începerea unui nou an școlar vor avea parte de surprize în ceea ce privește noile măsuri introduse din acest an în Statutul Elevului. În afara modificărilor privind folosirea telefonului mobil în timpul orelor și acordarea de note la purtare după fiecare modul, despre care am scris, elevii indisciplinați sau cei care perturbă buna desfășurare a orelor vor fi trimiși în "sala de detenție", unde sub supravegherea unei alte persoane, vor desfășura activități conexe celor de învățare.

Ministerul Educației a trimis deja spre publicare în Monitorul Oficial atât noul Statut al Elevului, cât și Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar. Conform noului Statut al Elevului, începând cu anul școlar 2024-2025, în unitățile școlare din România vor fi implementate oficial sălile de detenție pentru elevii care perturbă orele de curs. Același document stipulează faptul că decizia de a trimite un elev în sala de detenție poate fi luată doar de către profesorul care predă la ora respectivă și necesită informarea părinților. Trebuie menționat şi faptul că elevului nu i se va pune absență pentru timpul petrecut în sala de detenție.

Decizie controversată

Directorii mai multor unități de învățământ din Galați susțin însă că măsura nu poate fi aplicată în toate școlile. "Nu avem posibilitatea aceasta, pentru că ne lipsește atât resursa materială, cât și cea umană. Cine va supraveghea elevul pe perioada cât va fi în sala respectivă? Cine își asumă acest lucru? Ce va face elevul acolo? Este un model preluat din străinătate, însă acolo există profesori psihologi care se ocupă cu așa ceva, există posibilitatea ca în timpul în care elevul este luat de la ore să fie pus să facă ceea ce îi place, conform abilităților lui: să picteze, să facă sport, să facă origami, să citească și așa mai departe. Acolo poate face toate acestea cu un profesor specializat, dar noi nu avem resursa umană pentru a asigura acest lucru. Nu știu dacă acest lucru va fi posibil în toate școlile", ne-a declarat directorul unei unități de învățământ din oraș.

Citit 1643 ori Ultima modificare Vineri, 09 August 2024 18:00

4 comentarii

  • postat de Geos
    Luni, 12 August 2024 16:38
    5.13.169.***
    Conf. Art 106 "utilizarea unui telefon mobil sau a oricărui alt echipament de comunicații electronice de către un elev este interzisă pe perioada desfășurării cursurilor..."
    Utilizare și nu posesia este interzisa. Da cui ii pasa, noi încă mai visam "la palma" / "la colt" ca atât ne duce capul.
    0
    1
  • postat de Cicerone
    Sâmbătă, 10 August 2024 13:57
    86.120.239.***
    Dacă le confiscă telefoanele cum vor mai fi filmați toți profesorii descreierați care comit abuzuri și violențe față de elevi ?
    7
    5
  • postat de Geos
    Sâmbătă, 10 August 2024 08:04
    5.13.169.***
    Nu e camera de detentie, de fapt au vrut să-i zică biblioteca da nu-și aminteau cuvântul.
    3
    3
  • postat de Geos
    Sâmbătă, 10 August 2024 08:02
    5.13.169.***
    Legea spune ca e interzisa folosirea nu deținerea unui telefon. Și pana acum se practica în mod ilegal confiscarea telefoaneler.
    Ganditi-va doar la asta,cum dai de copil în caz de cutremur?
    In fapt e deapre "dacă nu se vede nu șe stie" de : pedofilie, droguri, incompetenta, agresiuni.
    7
    5

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.